Cerro Dominador, eigendom van EIG, inaugureert zonnekrachtcentrale voor geconcentreerde zonne-energie (CSP) in Chili

Eerste centrale voor geconcentreerde zonne-energie (Concentrated Solar Power, CSP) in Latijns-Amerika die 24 uur per dag 100% hernieuwbare energie levert

De centrale moet het Chileense nationale elektriciteitsnet van flexibele, betrouwbare en veilige energie voorzien

WASHINGTON--()--EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energiesector en een van 's werelds vooraanstaande investeerders in infrastructuur, heeft vandaag de inauguratie aangekondigd van het zonne-energiecomplex Cerro Dominador, na een succesvolle synchronisatie met het Chileense nationale elektriciteitsnet. Cerro Dominador is volledig in handen van fondsen die door EIG worden beheerd.

Het complex, gelegen in het hart van de Chileense Atacama-woestijn, een van de beste locaties ter wereld voor de opwekking van zonne-energie, bestaat uit een 110 MW CSP-centrale en een aangrenzende 100 MW fotovoltaïsche (‘PV’) zonne-energiecentrale die sinds 2017 operationeel is. De CSP-centrale draait op geavanceerde technologie die zonne-energie gebruikt om gesmolten zout te verwarmen, dat vervolgens wordt opgeslagen in grote tanks om elektriciteit op te wekken via een stoomturbine. Deze technologie biedt tot 17,5 uur energieopslag, waardoor de productie van 100% hernieuwbare energie 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijk wordt. Het complex kan ongeveer 640.000 ton CO2-uitstoot per jaar compenseren en genoeg energie opwekken om ongeveer 380.000 woningen van stroom te voorzien.

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG: “We zijn er trots op dit baanbrekende project te steunen, dat het Chileense nationale elektriciteitsnet zal voorzien van flexibele, veilige en betrouwbare hernieuwbare energie en een belangrijke bijdrage zal leveren aan de vermindering van de CO2-uitstoot in Chili. Het project is volledig afgestemd op onze ESG-doelstellingen en -prioriteiten en legt mede de basis voor een koolstofarme toekomst door de productie van schone, betrouwbare en kosteneffectieve energie. We zijn vastbesloten om te blijven investeren in toekomstige CSP-projecten in Chili en andere delen van de wereld.”

Ter gelegenheid van de inauguratie van het zonne-energiecomplex organiseerde Cerro Dominador een ceremonie in de centrale, die werd bijgewoond door president Sebastián Piñera van Chili, Juan Carlos Jobet, de Chileense minister van Energie en Mijnbouw, Carolina Schmidt, de Chileense minister van Milieu, en andere vooraanstaande regeringsfunctionarissen. De heer Thomas en Fernando Gonzalez, CEO van Cerro Dominador, waren ook aanwezig.

Over EIG
EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energiesector met $ 21,7 miljard onder beheer op 31 maart 2021. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 39-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $ 37 miljard aan de energiesector toegezegd via meer dan 370 projecten of bedrijven in 37 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, schenkingsfondsen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft het hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoel. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het bedrijf op www.eigpartners.com.

Over Cerro Dominador
Cerro Dominador is eigenaar van het zonne-energiecomplex Cerro Dominador, met een capaciteit van 210 MW, bestaande uit een fotovoltaïsche centrale van 100 MW en de eerste thermische zonnekrachtcentrale in Latijns-Amerika met een capaciteit van 110 MW en een thermische opslagcapaciteit van 17,5 uur. Het bedrijf, dat eigendom is van fondsen die beheerd worden door EIG, wil bijdragen aan de transformatie van de energiematrix door het ontwikkelen van projecten op het gebied van hernieuwbare energie. Door middel van innovatie creëert Cerro Dominador hernieuwbare energieprojecten die flexibel, beheersbaar en duurzaam zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Cerro Dominador
María José López
mjlopez@cerrodominador.com
Corporate Affairs Director
Cerro Dominador

Contacts

Media:
EIG
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Cerro Dominador
María José López
mjlopez@cerrodominador.com
Corporate Affairs Director
Cerro Dominador