Neurala, leider in AI voor beeldherkenning, lanceert Europese dochteronderneming

De lancering van Neurala Europe in Italië zal de ontwikkeling van AI voor ‘Industrie 4.0’-initiatieven in EMEA en wereldwijd bevorderen

BOSTON en TRIËST, Italië--()--Vandaag heeft Neurala, de leider in AI-beeldherkenningsoftware, de lancering aangekondigd van zijn Europese dochteronderneming Neurala Europe, gevestigd in Italië. De oprichting van een vestiging in Europa maakt deel uit van de inspanningen van Neurala binnen de industriële ruimte en versterkt de expertise en ondersteuning ter plaatse voor de Europese partners, VAR's en productieklanten, in een tijd waarin de industrie steeds meer prioriteit geeft aan AI en automatisering als onderdeel van ‘Industrie 4.0’-initiatieven.

Met steun van twee Italiaanse investeringsmaatschappijen, het in Triëst gevestigde Friulia S.p.A. en in Milaan gevestigde AddValue, zal de nieuwe dochteronderneming de wereldwijde aanwezigheid van Neurala versterken en het bedrijf positioneren als katalysator voor de groei van industriële en productie-innovatie buiten de Verenigde Staten. Neurala werkt al samen met wereldwijde strategische partners, waaronder de IMA Group, Antares Vision, FLIR Systems en IHI Logistics and Machinery, alsmede diverse Europese systeemintegrators.

“Nu de wereld weer open begint te gaan, hebben fabrikanten behoefte aan kosteneffectieve oplossingen die eenvoudig kunnen worden ingezet en opgeschaald, om te voldoen aan de fluctuerende consumentenvraag die het afgelopen jaar de norm is geworden,” aldus Max Versace, CEO en medeoprichter van Neurala. “Met deze nieuwe onderneming kan Neurala aan die behoefte tegemoetkomen door nauw samen te werken met lokale partners en ons team ter plaatse, om beeldherkenning met AI op industriële machines, camera's en productielijnen toe te passen.”

“In veel opzichten is dit thuiskomen voor mij en voor Neurala,” vervolgde Versace. “Ik ben geboren en getogen in de regio Friuli en heb altijd een band gehad met Italië. Uiteraard ben ik blij dat ik officieel de brug tussen Italië en de Verenigde Staten kan verbreden. Met de lancering van Neurala Europe hoop ik dat we de AI-expertise van Neurala kunnen combineren met de Europese drang naar industriële innovatie.”

“Als een van de strategische partners van Neurala hebben we uit de eerste hand gezien wat de impact is van de AI-beeldherkenningsoftware en innovatie van het bedrijf in de industriële ruimte,” aldus Dario Rea, Director of Corporate Research & Innovation, IMA Group. “De toevoeging van een Europese dochteronderneming geeft Neurala voet aan de grond in Europa, zodat het bedrijf relaties kan blijven ontwikkelen met lokale partners en distributeurs en op een wereldwijde schaal nog concurrerender wordt. Daarnaast krijgt het meer gelegenheid om deze baanbrekende technologie te delen met belangrijke spelers in Europa en daarbuiten.”

Als onderdeel van de lancering van Neurala Europe zal het bedrijf verkoop-, software-engineering- en onderzoekspersoneel uit Italië inhuren om te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar AI bij productie- en visuele inspecties. Neurala Europe zal worden geleid door Versace en door Daniel Glasser, vice-president Client Operations van Neurala, die lid zal worden van de Raad van Bestuur van Neurala Europe en toezicht zal houden op de dagelijkse activiteiten.

Over Neurala

Neurala is een pionier op het gebied van AI-beeldherkenningsoftware. Met zijn missie om AI toepasbaarder en nuttiger te maken in real-world toepassingen, helpt Neurala industriële bedrijven hun kwaliteitsinspectieproces te verbeteren, met technologie die de benodigde tijd, kosten en vaardigheden voor het bouwen en onderhouden van custom AI-beeldherkenningsoplossingen voor productiekwaliteit drastisch vermindert. Het onderzoeksteam van Neurala, dat in 2006 werd opgericht, heeft de Lifelong-DNN™ (L-DNN)-technologie uitgevonden, die de gegevensvereisten voor de ontwikkeling van AI-modellen verlaagt en continu leren in de cloud of decentraal mogelijk maakt. Neurala is gevestigd in Boston, Massachusetts en heeft een Europese dochteronderneming in Triëst, Italië.

Volg Neurala op Twitter (@Neurala) en op Facebook, YouTube en LinkedIn.

Vraag een demo aan voor meer informatie over de AI-software van Neurala.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Hailey Melamut
March Communications
neurala@marchcomms.com
617-960-9856

Contacts

Hailey Melamut
March Communications
neurala@marchcomms.com
617-960-9856