Bollé Safety, de specialisten in oogbescherming, introduceert Go Green: concrete acties om het milieu te beschermen

VILLEURBANNE, Frankrijk--()--Bollé Safety wil zijn steentje bijdragen aan het beschermen van de planeet. In 2021 is het alle hens aan dek bij het mondiale merk voor oogbescherming met hun Go Green-plan.

Duurzaamheid, een proces op lange termijn

Al vanaf 2005 worden de producten van Bollé Safety verpakt in recyclebare PBA-vrije plastic verpakkingen. Maar als een bedrijf dat jaarlijks miljoenen producten verkoopt, willen ze meer doen op alle punten van hun productie- en distributieprocessen.

Met het Go Green-programma komen al hun milieuvriendelijke verbeteringen samen om een doel te bereiken: een gecertificeerde B Corporation worden voor 2023 en voldoen aan de strengste normen voor milieuprestaties, ook ten behoeve van hun stakeholders.

Focus op groen onderzoek en ontwikkeling

Hun O&O- en productieafdelingen stellen zich als doel milieuvriendelijkere materialen, producten en processen te ontwikkelen, met waarborging van de kwaliteit en bescherming die ze altijd al bieden.

En nu is er het Ecopack: 100% recyclebare verpakking van gerecycled karton en vloeipapier. De gebruiksaanwijzing wordt met plantaardige inkt rechtstreeks op de omverpakking gedrukt zonder enig gebruik van plastic. Door het productontwerp te optimaliseren, verminderen ze ook de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn tijdens de productie, evenals het gewicht van de verpakking. Er wordt 30% minder afval geproduceerd, wat zorgt voor een lagere CO2-voetafdruk tijdens het vervoer.

Andere duurzame technologieën en grondstoffen

Focus op milieuvriendelijke producten: SOLIS en KLASSEE. SOLIS, met een nylon montuur van 100% gerecyclede visnetten, voldoet aan de EN166-norm en vertegenwoordigt de O&O-prestaties met het oog op duurzaamheid van het bedrijf. Het biologische (correctie)montuur van KLASSEE is gemaakt van ricinusolie.

Extra prestaties: Door het gebruik van de nieuwste technologieën, verminderen ze ook energieverbruik en afvalproductie tijdens het productieproces (spuitgieten, mallen). Sommige coatings zijn op waterbasis om zo weinig mogelijk chemicaliën te gebruiken.

Duurzaamheid is meer dan ooit essentieel. Het is hoog tijd voor actie. Daarom heeft Bollé Safety, als bedrijf, besloten hier bewuster mee om te gaan.

Ga voor meer informatie over onze acties naar https://bit.ly/3hUNm5c

Over Bollé Safety

Bollé Safety, het mondiale merk voor oogbescherming sinds 1888.

Dankzij ons brede assortiment aan innovatieve, comfortabele en beschermende veiligheids- en correctiebrillen vertrouwen meer dan 20 miljoen werknemers in 100 landen op ons voor hun oogbescherming. Het is onze plicht om een verschil te maken, voor u en voor de toekomst van onze planeet.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Aline CAMPO/Robin SAUNIER-PLUMAZ
+33-(0)7-64-55-36-09/+33-(0)7-64-55-36-09
E-mail: press@bolle-safety.com
bolle-safety.com

Contacts

Pers
Aline CAMPO/Robin SAUNIER-PLUMAZ
+33-(0)7-64-55-36-09/+33-(0)7-64-55-36-09
E-mail: press@bolle-safety.com
bolle-safety.com