Fabasoft Business Process Cloud bereikt SOC 2-compliance

Beveiligingsvereisten gevalideerd in overeenstemming met internationale attestnorm

LINZ, Oostenrijk--()--Fabasoft heeft de SOC 2-audit voor zijn Fabasoft Business Process Cloud afgerond. Accountantskantoor PricewaterhouseCoopers GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft (PwC), Duitsland, heeft het auditrapport uitgebracht, waarin wordt uiteengezet op welke manier de oplossing tegemoet komt aan de SOC 2-criteria op het gebied van beveiliging.

Als onderdeel van een uitgebreid auditproces valideerde PwC de naleving van de Trust Services Criteria (TSC) die zijn vastgesteld door het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Hiertoe heeft PwC de bestaande interne controlemechanismen voor de aangeboden diensten onderzocht en gedocumenteerd, waaronder aspecten als risicominimalisatie, toegangscontrole, toezichtsmaatregelen en communicatie.

De audit is uitgevoerd in overeenstemming met de internationale attestnorm ISAE 3000 en beoordeelde hoe geschikt en hoe effectief de controles worden uitgevoerd binnen een bepaalde auditperiode. Fabasoft ontving de definitieve auditresultaten in de vorm van een uitgebreid rapport. De SOC 2-criteria bepalen dat dienstverlenende organisaties ervoor moeten zorgen dat gegevens tijdens verwerking en opslag vertrouwelijk en veilig worden bewaard, dat de gegevens op elk moment toegankelijk zijn en dat er controles zijn om de vertrouwelijkheid en privacy van de informatie te beschermen. Het rapport omvat ook de specifieke testprocedures van de service-auditor voor het vaststellen van de operationele effectiviteit van de controles.

“Fabasoft is zeer toegewijd aan het waarborgen van informatiebeveiliging en gegevensprivacy. De SOC 2-audit onderstreept nogmaals het feit dat we Fabasoft-cloudservices voor onze klanten en hun gegevens leveren die zijn gebaseerd op de meest uitgebreide beveiligingsnormen," stelt Andreas Dangl, Business Unit Executive voor Cloud Services bij Fabasoft.

Over Fabasoft Business Process Cloud

In de Fabasoft Business Process Cloud wisselen bedrijven barrièrevrije digitale content uit tussen organisaties, IT-infrastructuren en landen. Functionaliteiten zoals automatische synchronisatie, versiebeheer, auditing, digitale handtekeningen voor documenten en geautomatiseerde workflows vergemakkelijken de samenwerking en zorgen voor transparantie. Voor use cases die contractbeheer en beheer van technische gegevens en documenten in de industriële sector omvatten, biedt Fabasoft kant-en-klare producten die direct klaar zijn voor gebruik zonder dat er een arbeidsintensief IT-project nodig is.

Over Fabasoft

Fabasoft is een van de toonaangevende softwareproductbedrijven en cloudserviceproviders in Europa voor digitaal documentbeheer en elektronisch document-, proces- en archiefbeheer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers
Fabasoft
Ulrike Kogler
Tel.: +43/732/606162-0
E-mail: ulrike.kogler@fabasoft.com

Contacts

Contactpersoon voor de pers
Fabasoft
Ulrike Kogler
Tel.: +43/732/606162-0
E-mail: ulrike.kogler@fabasoft.com