A Foursquare felvásárolta az Unfolded nevet viselő térinformatikai elemző és vizualizációs platformot

Az akvizícióra alig 6 hónappal Gary Little vezérigazgatóvá való kinevezését követően került sor

NEW YORK--()--A Foursquare ma bejelentette, hogy felvásárolta a térinformatikai elemzések következő generációs, Unfolded nevet viselő platformját. Az Unfolded által biztosított funkcióknak a Foursquare technológiai megoldásaival való ötvözésének köszönhetően a vállalkozások és márkák hamarosan nem pusztán a Foursquare ágazatvezető helyadataiért fordulhatnak a céghez, hanem lehetőségük nyílik az adatok kezelésére is egy olyan integrált platformon, amely biztosítja a téradatok egybeolvasztását, gazdagítását, elemzését és vizualizálását – bármilyen általuk választott környezetben.

„Az Unfolded csapatunkba való integrálásával még erősebbé, megbízhatóbbá és könnyebben hozzáférhetővé válik a Foursquare platformja ügyfeleink és partnereink számára” - nyilatkozta Gary Little, a Foursquare elnöke és vezérigazgatója. „Ennek az akvizíciónak köszönhetően gyorsabban tudjuk elérni azt az ambiciózus célunkat, hogy új márkaidentitásunknak (Foursquare Everywhere [Foursquare mindenhol]) megfelelően a Foursquare-t mindenhova eljuttassuk, és lehetővé tegyük a vállalkozások számára, hogy kiaknázzák a hely- és téradatokban és térinformatikai technológiában rejlő valódi értékeket.”

Az Unfolded nyílt forráskódú térinformatika könyvtárakat és magasan fejlett, rugalmas eszköztárat kínál – ideértve legismertebb, legnépszerűbb termékét, az Unfolded Studio elnevezésű önkiszolgáló platformot, amely lehetővé teszi a térinformatikai adatok átváltoztatását fontos felismeréseket kínáló térképekké mindössze néhány perc alatt. A cég társalapítóit tömörítő szakértői csapat számos vezető, nyílt forráskódú térinformatikai újítást fejlesztett ki, ideértve a kepler.gl-t, deck.gl-t és a H3-at.

„Az Unfolded erőteljes térinformatikai technológiájának a Foursquare átfogó helyadataival való elegyítése minden bizonnyal sikerrecept lesz” - mondta Sina Kashuk, az Unfolded alapítója és vezérigazgatója. „Ez az együttműködés lehetővé teszi számukra, hogy az ágazat motorjává váljunk, mivel számos vállalat vagy csak az egyik, vagy csak a másik összetevővel rendelkezik, nem pedig mindkettővel. Erőink egyesítése révén teljes mértékben új, integrált megoldásokat álmodhatunk meg azoknak a vállalkozásoknak a számára, amelyeknek jó térinformatikai adatokra és elemzésekre van szüksége az igényelt információk kinyeréséhez. Nagy izgalommal várjuk, hogy felderíthessük a térinformatikai adatszerzésnek ezt az eddig feltérképezetlen területét.”

A felvásárlás eredményeként a Foursquare olyan vállalattá fejlődik, amelynek átfogó termék- és szolgáltatási palettája szükségtelenné teszi, hogy a piaci szereplők több forrásból szerezzék be az általuk igényelt, magas minőségű, könnyen használható helyadatokat és az azok értelmezéséhez szükséges technológiát. Ügyfeleink zökkenőmentesen hozzáférhetnek számos különféle, saját gyűjtésű (ún. „first-party”) és harmadik felektől származó (ún. „third-party”) adathalmazhoz, és térinformatikai elemzésnek vethetik alá azokat azzal a céllal, hogy megoldjanak kulcsfontosságú üzleti kihívásokat – kezdve például egy telephely kiválasztásától a kompetitív keresési hirdetéseken át a tranzakciók szempontjából előnyt jelentő ügyfélhűség kérdéséig és számos egyéb megoldandó feladatig.

A tranzakció során a Foursquare pénzügyi tanácsadója a The Raine Group volt, a jogi tanácsadó szerepét pedig a Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP töltötte be.

Amit a Foursquare-ről tudni kell…

A Foursquare az egyik vezető, független geolokáció-technológiai vállalat. Megoldásaink segítik a vállalkozásokat tájékozottabb döntések meghozásában, illetve a fejlesztőket olyan élmények kialakításában, amelyek hatékonyabb ügyfélelkötelezést biztosítanak.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Ashley Dawkins, Foursquare
press@foursquare.com