Norsk Titanium genoteerd aan de Euronext Growth na succesvolle kapitaalverhoging van USD 38 miljoen

Oslo, Noorwegen--()--Norsk Titanium AS (Norsk Titanium), een wereldleider in additieve fabricage van titaniumcomponenten van luchtvaartkwaliteit, heeft voldaan aan de voorwaarden voor notering op de Euronext Growth Oslo. De eerste handelsdag van Norsk Titanium op de beurs was 18 mei onder de tickercode NTI.

De notering volgt op een succesvolle aandelenemissie via een onderhandse plaatsing die ongeveer USD 38 miljoen opbracht. Toonaangevende aandeelhouders, vertegenwoordigd in de raad van bestuur, namen deel aan de onderhandse plaatsing met USD 15 miljoen, en de Noorse familie-investeringsmaatschappij Ferd AS nam deel met USD 10 miljoen. Norsk Titanium is van plan de opbrengsten van de private plaatsing te gebruiken om geplande groei-initiatieven te financieren.

“Vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor Norsk Titanium”, zei Michael Canario, CEO van Norsk Titanium. “De financiering die mogelijk wordt gemaakt door de notering aan de Euronext Growth ondersteunt onze voortdurende ontwikkelingsactiviteiten bij onze commerciële klanten en helpt ook bij de overgang van onze technologie naar nieuwe markten zoals defensie en industriële toepassingen. Ik wil onze adviseurs en het buitengewone team van Norsk Titanium die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken.”

“Norsk Titanium innoveert de toekomst van metaal en bevindt zich in een unieke positie om de productie van titaniumcomponenten te verstoren. We pakken een grote marktkans aan en de notering aan de Euronext Growth geeft toegang tot het kapitaal dat vereist is om onze technologie op grote schaal te industrialiseren”, zegt John Andersen, voorzitter van Norsk Titanium en CEO van Scatec Innovation AS, oprichter en aandeelhouder van Norsk Titanium.

Carnegie AS en Skandinaviska Enskilda Banken AB traden op als gezamenlijke wereldwijde coördinatoren en gezamenlijke bookrunners in verband met de onderhandse plaatsing en notering. Advocatenkantoor Selmer AS trad op als juridisch adviseur van Norsk Titanium.

Over Norsk Titanium AS

Norsk Titanium AS werd in 2007 in Noorwegen opgericht en is een pionier in het gebruik van zijn gepatenteerde additieve productieproces, Rapid Plasma Deposition™ (RPD™). Het levert sinds 2017 vluchtgekwalificeerde structurele componenten en tegenwoordig heeft het bedrijf productiefaciliteiten in de staat New York en Noorwegen. Het bedrijf is vooraanstaand in de luchtvaartindustrie door zijn eigen RPD™-technologie dat titaniumdraad omzet in complexe componenten die geschikt zijn voor structurele en veiligheidskritieke toepassingen. Norsk Titanium is een leverancier van preferente fabrikanten in de commerciële lucht- en ruimtevaart heeft zich toegewijd tot het verlagen van de kosten van vliegtuigonderdelen en straalmotoren voor ’s werelds eersteklas luchtvaartbedrijven. RPD™ is het eerste FAA-goedgekeurde proces voor het produceren van 3D-geprint, structureel titanium ter wereld, die een substantiële besparing op de doorlooptijd en kosten voor de luchtvaart, defensie, en commerciële klanten oplevert.

Ga voor het laatste nieuws naar www.norsktitanium.com of volg ons op Twitter en LinkedIn.

Ga voor meer informatie over Euronext Growth naar www.euronext.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com;+1 281-744-7938

Contacts

Lauren Quesada, Griffin Communications Group
Lauren@griffincg.com;+1 281-744-7938