Centessa Pharmaceuticals benoemt een van 's werelds toonaangevende geneesmiddelenontwikkelaars, Antoine Yver, M.D., M.Sc., tot Chief Medical Officer

CAMBRIDGE, Massachusetts en LONDEN,--()--Centessa Pharmaceuticals (“Centessa”) heeft vandaag aangekondigd dat Antoine Yver, M.D., M.Sc., is aangesteld als Chief Medical Officer. Dr. Yver is een van 's werelds toonaangevende geneesmiddelenontwikkelaars met meer dan 30 jaar wereldwijde ervaring in de farmaceutische industrie.

“We zijn absoluut verheugd Antoine te verwelkomen in ons team als CMO”, zei Saurabh Saha, M.D., Ph.D., Chief Executive Officer van Centessa. “Antoine is een echte marktleider met aanzienlijke ervaring en succes als medicijnontwikkelaar, die enkele van de meest impactvolle oncologiemedicijnen ter wereld heeft ontwikkeld. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken terwijl we onze portefeuille van preklinische programma's naar de kliniek brengen en onze vier activa die momenteel in klinische ontwikkeling zijn, verder ontwikkelen.”

“Ik ben verheugd om bij Centessa te komen, een gedifferentieerd bedrijf met een uniek bedrijfsmodel”, zei Dr. Yver. “Het asset-centric model van Centessa is een voorbeeld van de beste praktijken die ik heb ervaren en geïmplementeerd in de branche. Ik voel me vereerd om te werken met zo'n getalenteerd leiderschapsteam en uitzonderlijke raad van bestuur en kijk ernaar uit om te helpen bij het opzetten van deze gedurfde nieuwe R&D onderneming terwijl we ernaar streven om belangrijke nieuwe medicijnen voor patiënten te brengen.”

Dr. Yver brengt meer dan 30 jaar wereldwijde ervaring in de farmaceutische industrie mee naar Centessa en heeft een cruciale rol gespeeld bij de ontwikkeling en goedkeuring van 11 verschillende geneesmiddelen, waaronder Tagrisso®, Lynparza®, en Enhertu®. Hij leidde de ontwikkeling van Tagrisso® in 2 jaar en 7 maanden vanaf de eerste dosis voor de mens tot goedkeuring in de VS en de snelle inzet ervan in alle andere belangrijke regio's, wat de snelste ooit was voor een antikankermedicijn. Dr. Yver komt bij het bedrijf vanuit Daiichi Sankyo, waar hij werkte als Executive Vice President en Global Head, R&D Oncologie en voorzitter van de Cancer Enterprise. Eerder werkte Dr. Yver bij AstraZeneca, meest recentelijk als Senior Vice President, Global Medicine Head, Oncology, en Global Medicines Development China Lead. Eerder bekleedde hij verschillende klinische ontwikkelingsfuncties bij Schering-Plough/Merck, Johnson & Johnson, Aventis Pharmaceuticals, Inc., Rhône-Poulenc Rorer, Inc, Applied Immune Sciences, Inc en Chugai-RP. Dr. Yver is kinderoncoloog en heeft een M.D. van de Université Paris-Saclay.

Over Centessa Pharmaceuticals

Centessa Pharmaceuticals Limited is een biofarmaceutisch bedrijf van de volgende generatie dat tot doel heeft het traditionele geneesmiddelontwikkelingsproces te hervormen. Het bedrijf maakt gebruik van een asset-centrisch R&D-model op schaal om een portefeuille van programma's te stimuleren onder leiding van vooraanstaande teams in de branche. Elk programma wordt ontwikkeld door een van de tien Centessa dochterondernemingen en ondersteund door gecentraliseerde infrastructuur en het managementteam van Centessa. Bezoek voor meer informatie www.centessa.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken. Verklaringen die we in dit persbericht doen, kunnen verklaringen bevatten die geen historische feiten zijn, die gewoonlijk worden geïdentificeerd door het gebruik van woorden zoals ‘schattingen’, ‘verwacht’, ‘van plan’, ‘anticipeert’, ‘gelooft’, ‘kan’, ‘zou moeten’, ‘zal’, ‘plannen’, projecten’, ‘zoekt’ en variaties op dergelijke woorden of soortgelijke uitdrukkingen. Deze toekomstgerichte uitspraken, waaronder uitspraken met betrekking tot verwachtingen, plannen en vooruitzichten met betrekking tot de klinische ontwikkelingsplannen en planning, opzetten van klinische onderzoeken, klinisch en therapeutisch potentieel en strategie voor onze programma's zijn een weergave van onze huidige standpunten over onze plannen, bedoelingen, verwachtingen, strategieën en vooruitzichten die zijn gebaseerd op de informatie die momenteel voor ons beschikbaar is en op aannames die we hebben gedaan. Hoewel we van mening zijn dat onze plannen, bedoelingen, verwachtingen, strategieën en vooruitzichten zoals weergegeven in of gesuggereerd door deze toekomstgerichte uitspraken redelijk zijn, kunnen we niet verzekeren dat de plannen, bedoelingen, verwachtingen of strategieën zullen worden gehaald of bereikt. Bovendien kunnen daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die die worden beschreven in de toekomstgerichte uitspraken en zullen worden beïnvloed door een aantal risico's, onzekerheden en aannames, waaronder onder meer het succes van klinische onderzoeken, indieningen bij regelgevende instanties, en goedkeuringen. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het managementteam van Centessa per de datum van dit persbericht en zijn onderworpen aan bepaalde risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de daadwerkelijke resultaten aanzienlijk verschillen van die die worden beschreven in de toekomstgerichte uitspraken. Bovendien is Centessa actief in een zeer concurrerende en snel veranderende omgeving waarin van tijd tot tijd nieuwe risico's ontstaan. Behalve zoals vereist door toepasselijk recht, hebben we geen verplichting om toekomstgerichte uitspraken publiekelijk bij te werken, ongeacht of sprake is van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Dan Budwick, 1AB
dan@1abmedia.com

Vragen VK/Europese media
Optimum Strategic Communications
Mary Clark, Shabnam Bashir
centessa@optimumcomms.com

Vragen Zwitserse media
VEITHing Spirit
Marcus Veith
marcus@vspirit.ch
Mobiele telefoon: +41 79 20 75 111

Contacts

Media:
Dan Budwick, 1AB
dan@1abmedia.com

Vragen VK/Europese media
Optimum Strategic Communications
Mary Clark, Shabnam Bashir
centessa@optimumcomms.com

Vragen Zwitserse media
VEITHing Spirit
Marcus Veith
marcus@vspirit.ch
Mobiele telefoon: +41 79 20 75 111