Tampere, de ‘‘ Saunahoofdstad ’van de wereld, heeft een aanvraag ingediend om de Culturele Hoofdstad van Europa te worden

"In sauna we all are equal. That is what we say in Finland.” Photo: Laura Vanzo / Visit Tampere

TAMPERE, Finland--()--Tampere staat erom bekend meer openbare sauna’s te hebben dan welke andere stad in Finland dan ook. Nu wil Tampere, de zelfverklaarde saunahoofdstad van de wereld, in 2026 ook de Culturele Hoofdstad van Europa zijn.

Finnen zeggen dat in een sauna iedereen gelijk is. Het project Tampere26 heeft gelijkheid gekozen als hoofdthema van zijn Culturele Hoofdstad van het jaar.

De applicatie van Tampere26 is gebouwd rond de waarden gelijkheid, diversiteit, toegankelijkheid en duurzaamheid. Het doel is om gelijkheid te vergroten door middel van cultuur, sociale en milieukwesties te bespreken, diversiteit en saamhorigheid te vergroten en te werken aan een gemeenschappelijke Europese identiteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Project Director
Perttu Pesä
tel. +358 50 587 6200
email perttu.pesa@tampere.fi

Contacts

Project Director
Perttu Pesä
tel. +358 50 587 6200
email perttu.pesa@tampere.fi