Nieuwe gegevens van Conviva onthullen wereldwijde piek in streaming tijdens eerste kwartaal 2021; Kijkers massaal naar grote schermen

Driemaandelijkse State of Streaming-rapportdetails Roku’s gebrek aan internationale penetratie, stijging in streaming-advertenties en de waarde van sociale streaming

Conviva's State of Streaming Report - Q1 2021 (Graphic: Business Wire)

FOSTER CITY, Californië--()--Conviva, de informatiewolk voor streaming media, heeft vandaag zijn State of Streaming-rapport voor Q1 2021 vrijgegeven, waaruit blijkt dat de kijktijd voor streaming in het eerste kwartaal met 36% is gestegen. Terwijl Noord-Amerika, ‘s werelds grootste streamingmarkt, een solide groei van 18% op jaarbasis kende in streaming, vond de echte streamingexplosie internationaal plaats, met Zuid-Amerika (240%), Afrika (149%) en Europa (122%) een drievoudige groei van streaming ervaren.

Het rapport onthulde ook dat consumenten massaal naar aangesloten tv-apparaten, smart-tv’s en gameconsoles gaan, zoals blijkt uit grote schermen die een aandeel van 73% van de wereldwijde streaming in het eerste kwartaal hebben. Roku en Amazon Fire TV, hoewel nog steeds dominant, zagen een lichte daling (respectievelijk 2,9% en 3,6%) in het aandeel van de kijktijd in het eerste kwartaal, aangezien het internationale kijken en smart-tv’s wereldwijd bleven stijgen. Hoewel Roku een aanzienlijk aandeel van 30% van de wereldwijde kijktijd op het grote scherm veroverde, werd deze dominantie voornamelijk gedreven door Noord-Amerika, waar het een aandeel van 37% had in het eerste kwartaal van 2021. In Europa, de op een na grootste markt voor Roku, had Roku slechts een aandeel van 8%. van het grote scherm, en het deed het niet beter in andere regio’s, met een aandeel van 4% of minder in Afrika, Azië, Oceanië en Zuid-Amerika.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Paula Winkel
pr@conviva.com

Contacts

Paula Winkel
pr@conviva.com