Eindresultaten van de National Cardiogenic Shock Initiative (NCSI) -studie tonen het voordeel aan van vroegtijdige cardiale ontlasting met Impella

DANVERS, Mass.--()--De eindresultaten van de door een arts geleide studie van het National Cardiogenic Shock Initiative (NCSI) tonen een overleving van 71% tot ontslag aan met meer dan 90% native hartherstel wanneer de beste praktijken worden gebruikt, inclusief plaatsing van een Impella-hartpomp voorafgaand aan prior to revascularization (PCI). De studie evalueerde de resultaten van 406 opeenvolgende patiƫnten die zich presenteerden met acute myocardial infarction cardiogenic shock (AMICS) op 80 deelnemende locaties in de Verenigde Staten. De studie toont aan dat een protocol gebaseerde benadering voor het verhogen van de overlevingskansen bij cardiogene shock reproduceerbaar is in zowel academische als gemeenschapsziekenhuizen. De resultaten werden vandaag gepresenteerd door Babar Basir, DO, directeur van het ondersteuningsprogramma voor acute mechanische bloedsomloop in het Henry Ford Hospital en co-hoofdonderzoeker van de studie, tijdens de 2021 Society of Cardiovascular Angiography & Interventions (SCAI) Scientific Sessions.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Sarah Lima
Communications Manager
978-882-8211
slima@abiomed.com

Investors:
Todd Trapp
Vice President and Chief Financial Officer
(978) 646-1680
ttrapp@abiomed.com

Contacts

Media:
Sarah Lima
Communications Manager
978-882-8211
slima@abiomed.com

Investors:
Todd Trapp
Vice President and Chief Financial Officer
(978) 646-1680
ttrapp@abiomed.com