De Federation of Royal Colleges of Physicians keurt UpToDate-ondersteuning voor klinische besluitvorming voor CPD goed

Artsen kunnen nu externe CPD-punten verdienen met behulp van het zorgpunthulpmiddel van Wolters Kluwer

WALTHAM, Mass.--()--UpToDate, het hulpmiddel voor klinische besluitvorming van Wolters Kluwer, Health is goedgekeurd door de Federation of the Royal Colleges of Physicians of the United Kingdom als een activiteit voor voortdurende professionele ontwikkeling (CPD). De organisatie is een samenwerking tussen het Royal College of Physicians of London, Royal College of Physicians of Edinburgh en Royal College of Physicians and Surgeons of Glasgow. De hogescholen hebben wereldwijd meer dan 50.000 leden. De goedkeuring van UpToDate volgt op nieuwe richtlijnen die door de Federatie zijn geïntroduceerd en die het gebruik van online hulpbronnen met actuele medische inhoud (e-bibliotheken) erkennen als CPD.

CPD verdienen terwijl u voor patiënten zorgt
Leden kunnen nu punten verdienen en bijhouden die in aanmerking komen voor voortdurende professionele ontwikkeling terwijl ze UpToDate gebruiken om klinische vragen op het punt van zorg te onderzoeken. CPD-punten worden verdiend van UpToDate door informatie te raadplegen die relevant is voor een specifieke klinische vraag, waardoor de klinische kennis wordt verbreed.

UpToDate biedt artsen en chirurgen snelle en gemakkelijke toegang tot wetenschappelijk onderbouwde klinische onderwerpen en aanbevelingen. CPD-punten kunnen altijd en overal worden verdiend via UpToDate, op desktop of mobiele apparaten. Volgens onderzoek van UpToDate-gebruik in 2020, veranderde 1 op de 4 clinici (26%) in het VK en Ierland na raadpleging van UpToDate de handelwijze in een meer geschikte behandeling of diagnose.

Adrian Jennings, MD, Associate Medical Director voor CPD bij de Federation of the Royal Colleges of Physicians of the United Kingdom, stelde: "Artsen binnen het CPD-programma van de Federatie kunnen nu gemakkelijk externe (categorie 1) CPD-punten verdienen wanneer ze zorgen voor een patiënt en een klinische kwestie moeten onderzoeken in UpToDate."

"UpToDate helpt onze leden en collega's hun kennis en vaardigheden actueel te houden," voegde Dr. Jennings eraan toe.

Denise Basow, MD, President en CEO van Clinical Effectiveness bij Wolters Kluwer, Health, verklaarde: “De Federation of the Royal Colleges of Physicians of the United Kingdom deelt ons doel om artsen te voorzien van de meest actuele informatie, zodat ze beslissingen over zorg kunnen nemen op basis van het beste beschikbare bewijs. We zijn verheugd om de Federatieleden te ondersteunen bij het voldoen aan hun CPD-vereisten bij de zorg voor patiënten."

Een deskundige oplossing voor klinische beslissingen en CPD
UpToDate van Wolters Kluwer bevat meer dan 12.000 klinische onderwerpen en meer dan 9.500 gesorteerde aanbevelingen om betere klinische beslissingen op het punt van zorg te ondersteunen. Een rigoureus redactioneel proces wordt geïmplementeerd door 50 arts-redacteuren op medewerkers die samenwerken met meer dan 7.300 deskundige auteurs, redacteuren en collegiale recensenten uit 50 landen over de hele wereld om continu op bewijzen gebaseerde klinische informatie en aanbevelingen te publiceren.

Meer informatie over het verdienen van CPD-punten met UpToDate.

Lees dit verhaal op onze site.

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (WKL) is een wereldleider op het gebied van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor clinici, verpleegkundigen, accountants, advocaten en de sectoren belastingen, financiën, audit, risico, compliance en regelgeving. We helpen onze klanten elke dag cruciale beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologie en services.

Wolters Kluwer rapporteerde over 2020 een jaaromzet van € 4,6 miljard. De groep bedient klanten in meer dan 180 landen, heeft vestigingen in meer dan 40 landen en heeft wereldwijd ongeveer 19.200 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn, Nederland.

Wolters Kluwer biedt vertrouwde klinische technologie en op bewijs gebaseerde oplossingen die clinici, patiënten, onderzoekers en studenten betrekken bij effectieve besluitvorming en resultaten in de hele gezondheidszorg. We ondersteunen klinische effectiviteit, leren en onderzoek, klinisch toezicht en compliance, evenals data-oplossingen. Ga voor meer informatie over onze oplossingen naar https://www.wolterskluwer.com/en/health en volg ons op LinkedIn en Twitter @WKHealth.

Ga voor meer informatie naar www.wolterskluwer.com, volg ons op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
André Rebelo
Public Relations Manager
Wolters Kluwer
+1 781.392.2411
andre.rebelo@wolterskluwer.com

Contacts

Media:
André Rebelo
Public Relations Manager
Wolters Kluwer
+1 781.392.2411
andre.rebelo@wolterskluwer.com