Plastic Bank® verandert de wereld door één miljard flessen oceaanplastic te stoppen

Door plastic in te zamelen bij kwetsbare kustgemeenschappen, onthult Plastic Bank® waarde in plastic afval

VANCOUVER, British Columbia--()--Plastic Bank®, een sociale onderneming die een revolutie teweegbrengt in de wereldwijde circulaire toeleveringsketen voor gerecycled oceaangebonden plastic, heeft vandaag aangekondigd dat het een belangrijke mijlpaal heeft bereikt door te voorkomen dat een miljard plastic flessen de oceanen van de wereld binnenkomen. Deze opmerkelijke prestatie markeert het leiderschap van Plastic Bank bij het stoppen van plastic in de oceaan en het verbeteren van de levens van ‘s werelds meest kwetsbare kustgemeenschappen.

Een miljard plastic flessen is het equivalent van meer dan 20 miljoen kilo plastic dat anders zijn weg zou hebben gevonden in de oceanen van de wereld. Om deze mijlpaal te bereiken, werkte Plastic Bank samen met meer dan 17.000 individuele verzamelaars in Haïti, de Filippijnen, Indonesië, Brazilië en Egypte. In ruil voor ingezameld plastic ontvangen inzamelaars premies die helpen voorzien in de basisbehoeften van het gezin, zoals boodschappen, kookbrandstof, schoolgeld en een ziektekostenverzekering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Saleem Ahamed
Chief Marketing Officer
saleem@plasticbank.com

Contacts

Media
Saleem Ahamed
Chief Marketing Officer
saleem@plasticbank.com