Andersen Global wzmacnia swoją obecność w Azji Środkowej, nawiązując współpracę z kirgiską kancelarią prawną

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global zawiera umowę o współpracy z kirgiską kancelarią prawną Askarov & Partners, zwiększając swój zasięg geograficzny w Azji Środkowej.

Założona w 2010 r. kancelaria Satarov, Askarov & Partners specjalizuje się w międzynarodowym arbitrażu i inwestycjach zagranicznych, świadcząc usługi na rzecz osób fizycznych, miejscowych przedsiębiorstw, firm zagranicznych i instytucji rządowych. Mieszcząca się w Biszkeku kancelaria posiada kompleksową ofertę komercyjnych usług prawnych, w tym w zakresie fuzji i przejęć, zarządzania zadłużeniem, przepisów dotyczących surowców naturalnych, prawa antymonopolowego i uczciwej konkurencji, a także podatków i postępowań podatkowych w sądzie, międzynarodowego handlu czy prawa celnego i karnego.

„Świadczenie wysokiej jakości usług zawsze będzie jednym z największych priorytetów – powiedział dyrektor zarządzający Anvar Askarov. - Nasze bogate doświadczenie i rozległa wiedza na temat rynku pozwalają nam dostarczać najwyższej klasy rozwiązania. Cały czas też dążymy do rozwijania naszego potencjału w dynamicznie rozwijającym się otoczeniu. Dzięki współpracy z Andersen Global przyspieszymy nasz rozwój, zapewniając sprawną obsługę klientom na szczeblu zarówno lokalnym, jak i międzynarodowym”.

„Satarov, Askarov & Partners zapewnia kompleksową ofertę dla jednego z najważniejszych rynków w Azji Środkowej – powiedział prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Mark Vorsatz. - Ich zaangażowanie na rzecz efektywnego zarządzania i transparentności przyniosło wieloletnią współpracę z licznymi klientami. Stanowią oni uzupełnienie naszego zespołu w regionie. Cieszymy się, że będziemy mogli zacieśnić naszą współpracę z Anvarem i jego zespołem”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 7 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 263 miejscach.

Megan Tsuei
Andersen Global