Rapid Medical krijgt goedkeuring van de FDA voor de eerste verstelbare stent retriever voor de behandeling van ischemische beroertes

TIGERTRIEVER™ maakt gebruik van de gepatenteerde technologie van Rapid Medical om de effectiviteit van minimaal-invasieve verwijdering van stolsels in de hersenen aanzienlijk te verbeteren.

De TIGERTRIEVER van Rapid Medical biedt een betere grip op stolsels tijdens de behandeling van beroertes, zo heeft de cruciale TIGER Trial aangetoond. (Photo: Business Wire)

YOKNEAM, Israël & MIAMI, VS--()--Rapid Medical, ontwikkelaar van responsieve en verstelbare neuro-vasculaire hulpmiddelen, kondigt de FDA-goedkeuring aan van zijn TIGERTRIEVER™ revascularisatie-hulpmiddel voor de behandeling van ischemische beroertes. TIGERTRIEVER is de eerste stent retriever die slimme controle biedt. Dit stelt neuro-interventieradiologen in staat om bloedstolsels effectiever te kunnen verwijderen om zo de bloedstroom in de hersenen te herstellen. Ischemische beroerte is een aandoening die jaarlijks 800.000 Amerikanen treft. Met de al enige tijd in Europa goedgekeurde TIGERTRIEVER zijn inmiddels meer dan 5.000 patiënten behandeld.

Ronen Eckhouse, medeoprichter en ceo van Rapid Medical: “De FDA-goedkeuring van TIGERTRIEVER is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling en groei van Rapid's wereldwijde activiteiten. De goedkeuring is een geweldig bewijs van de voordelen van onze gepatenteerde 3D braiding-technologie. Deze technologie vormt het platform voor ons portfolio van handmatig verstelbare neuro-vasculaire hulpmiddelen zoals de Comaneci en de Columbus."

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ronen Eckhouse
+972-72-2503331
ronen@rapid-medical.com

Contacts

Ronen Eckhouse
+972-72-2503331
ronen@rapid-medical.com