Het districtsziekenhuis Santarém gaat een biologische transfusieoplossing gebruiken om de traceerbaarheid van rode bloedcellen te verbeteren

PARIJS--()--Het districtsziekenhuis van Santarém, een erkend gezondheidscentrum in de centrale regio van Portugal, heeft gekozen voor Biolog Transfusion Solution om het beheer van de bloedbestanddelen tussen de gezondheidszorg en de bloedtransfusieafdeling te optimaliseren. Deze oplossing is in gebruik sinds november 2020 en biedt realtime traceerbaarheid naar rode bloedcellen, van ontvangst tot afgifte voor transfusie.

Biolog Transfusion Solution is gebaseerd op RFID en verbindt zorgprofessionals met essentiële productinformatie. Door realtime nauwkeurige fysieke locatie aan te bieden voor elke bloedproducteenheid, helpt deze geavanceerde technologie om het voorraadbeheer beter te stimuleren en de reserveringen voor bloedproducten van patiënten te verbeteren. Bovendien zorgt deze traceerbaarheid ervoor dat ongebruikte rode bloedcelzakjes betrouwbaarder kunnen worden teruggestuurd naar de Bloedbank voor mogelijke toewijzing van nieuwe patiënten vóór de vervaldatum. Het combineren van de technologie met 24/7 nauwkeurige digitale informatie draagt ​​bij aan een beter gebruik van beschikbare producten en aan het verminderen van verspilling, een belangrijke vereiste als we weten dat ongeveer 5% van deze essentiële bronnen niet beschikbaar kan zijn voor medisch gebruik.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contact: Astrid Billard, astrid.billard@biolog-id.com

Contacts

Contact: Astrid Billard, astrid.billard@biolog-id.com