AOP Orphan meldt volledige geldigheid van arbitraal vonnis tegen PharmaEssentia

De hogere regionale rechtbank van Frankfurt heeft de uitspraak van oktober 2020 met betrekking tot de arbitrage tussen AOP Orphan en PharmaEssentia Corp. vandaag uitvoerbaar verklaard.

De overeenkomst tussen AOP Orphan en PharmaEssentia Corp. blijft volledig van kracht en AOP Orphan heeft recht op een schadevergoeding van PharmaEssentia van ca. 142 miljoen euro.

Dr Rudolf Widmann, Chief Therapeutics Development Officer, Board Member, Founder, AOP Orphan Pharmaceuticals AG. (Copyright: bell&sass)

WENEN, Oostenrijk--()--Sinds 2017 heeft PharmaEssentia herhaaldelijk geprobeerd de overeenkomst met AOP Orphan betreffende BESREMi® (Ropeginterferon alfa-2b) te beëindigen. Na twee en een half jaar arbitraal geding heeft het ICC Arbitral Tribunal in oktober 2020 zijn uitspraak over de zaak uitgesproken. In het arbitraal vonnis staat dat PharmaEssentia’s meervoudige pogingen om de overeenkomst te beëindigen ongerechtvaardigd waren en dat AOP Orphan recht heeft op betaling van een schadevergoeding van ongeveer EUR 142 miljoen voor projectvertragingen veroorzaakt door PharmaEssentia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

AOP Orphan Pharmaceuticals AG
Ms. Nina Roth, MAS
T: +43 676 3131509
E: nina.roth@aoporphan.com

Contacts

AOP Orphan Pharmaceuticals AG
Ms. Nina Roth, MAS
T: +43 676 3131509
E: nina.roth@aoporphan.com