UVD Robots zet grootste vloot autonome desinfectierobots in voor een Amerikaans schooldistrict

37 robots spelen een sleutelrol bij de terugkeer in de klas van leerlingen van door COVID zwaar getroffen scholen in New Mexico

Leerlingen van de GMCS’ Twin Lakes School deden mee aan een naamgevingswedstrijd voor de robot om de socialisatie en het moraal een impuls te geven. De robot van de school zal voortaan 'Mr. Fox' genoemd worden. De UVD-robots werden oorspronkelijk ontwikkeld om ziekenhuisinfecties te bestrijden en worden nu wereldwijd in meer dan 60 landen ingezet in de gezondheidszorg, de horeca, kantoorcomplexen en onderwijsinstellingen, waarmee tegemoetgekomen wordt aan nieuwe en hogere verwachtingen op het vlak van veiligheid en hygiëne. (Foto: Business Wire)

ODENSE, Denemarken en GALLUP, New Mexico--()--Blue Ocean Robotics, de fabrikant van de autonome desinfecterende robot UVD Robots uitgerust met UV-C-licht, is door Gallup McKinley County Schools (GMCS) in New Mexico uitgekozen om 37 UVD-robots te leveren aan de scholen van het district om te helpen bij de bestrijding van het coronavirus en andere infectieziekten.

“COVID heeft een enorm zware tol geëist van onze gemeenschap. De veiligheid van onze leerlingen en medewerkers en het ontwikkelen van een plan om ze allemaal zo veilig mogelijk naar school te laten terugkeren, is onze voornaamste zorg,” aldus de directeur van Gallup McKinley, Michael Hyatt. “We wilden een uitgebreidere desinfectieoplossing voor de langere termijn, een extra beschermingslaag in de vorm van desinfectie van oppervlakken en de lucht in onze gebouwen, om zo de komende jaren COVID, verkoudheid, griep en infectieziekten te bestrijden.”

GMCS bestrijkt een gemeenschap met veel plattelandsgebieden die te kampen hebben met infrastructuurproblemen, waardoor virtueel leren een hele uitdaging is; ongeveer 1500 studenten hebben thuis geen internet. Het district telt ook veel leerlingen in het bijzonder onderwijs, die beter leren in de klas.

“In tegenstelling tot stationaire desinfectierobots is de UVD-robot een volledig autonome robot. De robot maakt gebruik van UV-C-licht om virussen en bacteriën onschadelijk te maken op oppervlakken en in de lucht en doodt binnen ongeveer 10 minuten 99,99 procent van de micro-organismen in elke kamer die hij desinfecteert,” aldus Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics.

“Na een grondige evaluatie van diverse desinfectierobots hebben we voor UVD Robots gekozen,” vertelt Hyatt. “UVD Robots voldeed aan al onze eisen, waaronder technische uitmuntendheid, volwassenheid en staat van dienst, kwaliteit van de implementatie, technische ondersteuning en onderhoud, en de algehele waarde.”

“We zijn verheugd deze, voor zover wij weten grootste, implementatie van autonome desinfectierobots in een Amerikaans schooldistrict aan te kondigen” aldus Per Juul Nielsen, CEO van UVD Robots. “We zijn vereerd om met GMCS samen te werken om een stap verder te gaan dan COVID en desinfectie op ziekenhuisniveau in het onderwijsdistrict te introduceren.”

Persmap

Over

UVD Robots maakt deel uit van een van 's werelds toonaangevende groepen in de ontwikkeling van servicerobots, Blue Ocean Robotics, met merken als GoBe Robots en PTR Robots. Blue Ocean Robotics heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken en is onlangs opgenomen in de Top 10 van ‘Most Innovative Robotics Companies 2021’ van Fast Company.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Camilla Almind Knudsen, Blue Ocean Robotics
+45 61 10 02 74
cak@blue-ocean-robotics.com

Contacts

Camilla Almind Knudsen, Blue Ocean Robotics
+45 61 10 02 74
cak@blue-ocean-robotics.com