Andersen Global poszerza zasięg swojej działalności z jedną z największych kancelarii prawnych w Turcji

SAN FRANCISCO--()--Andersen Global kontynuuje umacnianie swojej platformy w Azji Środkowej z jedną z największych kancelarii prawnych w Turcji, MGC Legal.

Założona w 2013 r., kancelaria MGC Legal ma szeroką ofertę usług prawnych skierowaną do klientów krajowych i zagranicznych. Prowadzona przez partnera zarządzającego Mustafę Gunesa, wspieranego przez siedmiu partnerów i 60 specjalistów, ta kancelaria z siedzibą w Stambule świadczy kompleksowe usługi prawne obejmujące prawo spółek, prawo handlowe, reprezentację klientów w sporach sądowych, fuzje i przejęcia, nieruchomości, handel międzynarodowy, bankowość i finanse, rynki kapitałowe i energetykę.

„Z zaangażowaniem dbamy o jakość obsługi klienta i zarządzania, co jest gwarancją zapewnienia klientom najlepszych w swojej klasie usług - powiedział Mustafa Gunes. - Nasze rozwiązania zyskują na jakości dzięki specjalistycznej wiedzy obejmującej wszystkie dziedziny prawa oraz dzięki roboczym relacjom i zasobom, które zbudowaliśmy na przestrzeni lat. Współpraca z Andersen Global wspiera nasz cel, jakim jest uzyskanie statusu modelowej organizacji, która ustanawia standardy obsługi klienta w regionie i na całym świecie”.

Prezes Andersen Global i dyrektor generalny Andersen Mark Vorsatz dodał: „Prawnicy z MGC Legal są wspaniali. Byliśmy pod wrażeniem ich wiedzy operacyjnej, a ich kultura i wartości odzwierciedlają te przyjęte przez naszą organizację. Ta współpraca jest bardzo ważnym etapem rozwoju działalności w regionie, a serdeczne relacje, które już nawiązaliśmy z tą grupą staną się siłą napędową pogłębiania tej współpracy”.

Andersen Global jest międzynarodowym stowarzyszeniem skupiającym odrębne prawnie i niezależne kancelarie prawne i podatkowe z całego świata. Od czasu założenia w 2013 r. w Stanach Zjednoczonych przez kancelarię Andersen Tax LLC stowarzyszenie zwiększyło zasięg na całym świecie i obecnie skupia ponad 7 tys. specjalistów z kancelarii członkowskich i współpracujących w przeszło 262 lokalizacjach.

Megan Tsuei
Andersen Global