CGTN: Waarom maakte Xi Jinping Fujian zijn eerste stop na goedkeuring van het vijfjarenplan?

Download

Loading media player...

CGTN:Why Did Xi Jinping Make Fujian His First Stop After Five-year Plan Approval?

PEKING--()--Aangezien China’s nieuwste plan voor economische en sociale ontwikkeling op middellange en lange termijn zojuist is goedgekeurd door de hoogste wetgevende macht van het land, heeft president Xi Jinping Peking na de twee sessies verlaten voor zijn eerste inspectiereis naar de provincie Fujian in het oosten van China.

Xi’s bezoeken aan een ecologische theetuin en het Wuyishan National Park tijdens de inspectie tonen het belang aan dat hij hecht aan groene, ecologische ontwikkeling, wat ook werd benadrukt in China’s routekaart voor ontwikkeling voor de komende vijf jaar en daarna.

Wuyi Mountain en ecologische bescherming

Mount Wuyi, gelegen in de buitenwijken van Wuyishan City, kwam in 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan. Het heeft een oppervlakte van meer dan 630 vierkante kilometer en er worden talloze soorten thee geproduceerd.

Een bezoek aan de bergen maakt gewoonlijk deel uit van Xi’s inspectiereizen, aangezien de president altijd de nadruk heeft gelegd op de opbouw van een ecologische beschaving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Jiang Simin
jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286

Contacts

Media:
Jiang Simin
jiang.simin@cgtn.com
+86 18826553286