Boxlight kondigt overname aan van Interactive Concepts, een toonaangevende distributeur van interactieve technologieën in België

Breidt groeistrategie in West-Europa uit

LAWRENCEVILLE, Georgia (VS)--()--Boxlight Corporation (Nasdaq: BOXL), een toonaangevende aanbieder van interactieve touchscreens, software en digitale signage-oplossingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van Interactive Concepts, een marktleider in de distributie van AV en IT-oplossingen op de Belgische markt, voor een totale vergoeding van ongeveer $ 3,3 miljoen in contanten, gewone aandelen en uitgestelde vergoeding.

Interactive Concepts, dat is gevestigd in België, is een waardetoevoegende distributeur van AV- en IT-producten voor een trouw klantenbestand. In de afgelopen vier jaar heeft CEO Karel Callens van het Clevertouch-merk van interactieve schermen van Boxlight het tweede merk in de regio gemaakt, en hij beschikt over plannen voor snelle groei om de toppositie over te nemen. In het jaar eindigend op 31 december 2020 genereerde Interactive Concepts ongeveer $ 6,5 miljoen aan omzet en positieve inkomsten.

Mark Starkey, president van Boxlight, licht toe: “De overname van Interactive Concepts vertegenwoordigt een opwindende kans om de aanwezigheid van het merk Clevertouch te vergroten en ons distributienetwerk verder uit te breiden in West-Europa, waar we enorm goede zaken doen. In de Benelux (België, Nederland, Luxemburg), een regio waar bijna 6% van de totale Europese bevolking woont, hebben we een omzetgroei van 25% op jaarbasis gerealiseerd. Karel Callens zal in dienst treden bij Boxlight onder het Clevertouch en Sahara Presentation Systems Europe-merk en zal de verkoop in België en Luxemburg blijven stimuleren door de fenomenale groei die we in de afgelopen jaren hebben gezien te consolideren en uit te bouwen.”

“Interactive Concepts is gebouwd op de distributie van toonaangevende producten, inclusief het assortiment aan oplossingen van Clevertouch. We zijn trots op onze status als vooraanstaande partner van Clevertouch in België en Luxemburg,” verklaart Karel Callens, CEO van Interactive Concepts. “Deze overname past naadloos in het Sahara Presentation Systems Europe-merk van Boxlight en zal ons team in staat stellen om versnelde verkoopgroei te stimuleren binnen het onderwijs, waar we al een sterke aanwezigheid hebben, en voort te bouwen op onze plannen voor ondernemingen. Door zich bij het Sahara Presentation Systems Europe-team te voegen, zullen de huidige Interactive Concept-partners en eindgebruikersklanten profiteren van direct contact met het Clevertouch-team en een bijlage leveren aan de nieuwe generatie van Clevertouch-producten. We zijn toegewijd aan het leveren van dezelfde geweldige service en producten aan al onze partners.”

Michael Pope, bestuursvoorzitter en CEO van Boxlight voegde daaraan toe: “Ik ben verheugd Karel te kunnen verwelkomen en ik kijk ernaar uit om ons verkoopleiderschap in de EMEA-regio met zijn talent te kunnen versterken. De overname van onze belangrijkste distributeur in België en Luxemburg was van strategische aard en geeft Boxlight meer controle over onze boodschap en de toepassing van onze Clevertouch-oplossingen. Het biedt ons ook sterkere relaties met onze wederverkooppartners en eindgebruikers, aanzienlijk betere winstmarges, en een hernieuwde toewijding van Karel en zijn team aan het succes van Boxlight in de regio. Interactive Concepts gaat verder onder de naam Sahara Presentation Systems Europe BV en zal onze distributietak in Europa blijven uitvoeren onder het merk Sahara.”

Over Boxlight Corporation

Boxlight Corporation (Nasdaq: BOXL) (“Boxlight”) is een toonaangevende aanbieder van interactieve technologie-oplossingen onder de bekroonde merken Clevertouch® en Mimio®. Het bedrijf streeft ernaar om de interactie en communicatie in diverse bedrijfs- en onderwijsomgevingen te verbeteren. Boxlight ontwikkelt, verkoopt en onderhoudt een assortiment van geïntegreerde oplossingen, waaronder interactieve displays, samenwerkingssoftware, ondersteunende accessoires en professionele dienstverlening. Bezoek voor meer informatie over Boxlight http://www.boxlight.com en over Clevertouch https://www.clevertouch.com/.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat mogelijk informatie over het perspectief van Boxlight omtrent haar toekomstverwachtingen, plannen en vooruitzichten die toekomstgerichte uitspraken vormen. Door uiteenlopende factoren kunnen werkelijke resultaten wezenlijk afwijken van historische resultaten of van de in deze toekomstgerichte uitspraken opgegeven resultaten. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, risico’s en onzekerheden gerelateerd aan het vermogen om bedrijfsactiviteiten te handhaven en uit te breiden, variabiliteit van bedrijfsresultaten, de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten en diensten, marketing en andere initiatieven voor zakelijke ontwikkelingen, en concurrentie binnen de sector. Boxlight moedigt u aan om andere factoren die van invloed kunnen zijn op haar toekomstige resultaten door te nemen in haar deponeringen bij de SEC.

Le texte du communiqué issu d’une traduction ne doit d’aucune manière être considéré comme officiel. La seule version du communiqué qui fasse foi est celle du communiqué dans sa langue d’origine. La traduction devra toujours être confrontée au texte source, qui fera jurisprudence.

Contacts

Mediarelaties
Adam Kingshott – Group Marketing Director
adam.kingshott@clevertouch.com

Sunshine Nance – VP Global Marketing & Communications
+1 360-464-2119 x254
sunshine.nance@boxlight.com

Investeerdersrelaties
+1 360-464-4478
investor.relations@boxlight.com

Contacts

Mediarelaties
Adam Kingshott – Group Marketing Director
adam.kingshott@clevertouch.com

Sunshine Nance – VP Global Marketing & Communications
+1 360-464-2119 x254
sunshine.nance@boxlight.com

Investeerdersrelaties
+1 360-464-4478
investor.relations@boxlight.com