Meatable schaalt verder op dankzij 47 miljoen Series A investering

Consortium van investeerders in biowetenschappen en voeding, waaronder Section 32, DSM Venturing, Dr. Rick Klausner, Dr. Jeffrey Leiden en bestaande investeerders, ondersteunen Meatable in volgende groeifase en uitbreiding productportfolio met rundvlees

Krijn de Nood, CEO and co-founder (left) and Daan Luining, CTO and co-founder of Meatable. The Dutch cultivated meat startup recently closed $47 million USD in its Series A funding round, bringing the company’s total funding to $60 million. Investors include life sciences and food investors including Section 32, DSM Venturing, Dr. Rick Klausner, Dr. Jeffrey Leiden and others. (Photo: Business Wire)

Delft--()--Meatable, de start-up gefocust op gecultiveerd vlees, heeft in een Series A investeringsronde $47 miljoen opgehaald. Dit brengt het totaal aan ontvangen investeringen sinds de oprichting in 2018 tot $60 miljoen. Na het eerder succesvol afronden van het showcase-product, wil Meatable de nieuwe fondsen gebruiken voor het starten van kleinschalige productie op de Biotech Campus Delft, en om het team en productportfolio verder uit te breiden.

Het consortium bestaat uit Dr. Rick Klausner, Section 32, Dr. Jeffrey Leiden, DSM Venturing, en bestaande investeerders, zoals BlueYard Capital, Agronomics, Humboldt en Taavet Hinrikus. Zij verwachten dat gecultiveerd vlees een positieve invloed zal hebben op de klimaatverandering, zien het miljarden potentieel van de markt en hebben vertrouwen in Meatable en zijn gepatenteerde opti-ox™ technologie voor wat betreft de uitdagingen van de industrie op het gebied van schaalbaarheid en marktintroductie.

Dr. Rick Klausner, voormalig directeur van het US National Cancer Institute en voormalig uitvoerend directeur van Global Health bij de Bill & Melinda Gates Foundation, ziet een groot potentieel in Meatable en diens technologie.

“Wij sluiten ons graag aan bij Meatable en zijn missie om een van de meest urgente uitdagingen in de wereld aan te pakken. We zien in hen een slimme start-up die in korte tijd al veel heeft bereikt. Ze hebben een geweldig team en beschikken over baanbrekende technologie waarmee zij de uitdagingen rondom de wereldwijde voedselonzekerheid waarmee de mensheid wordt geconfronteerd, het hoofd kunnen bieden," zegt Klausner. "Ze hebben de juiste ingrediënten om marktleider te worden voor duurzaam en efficiënt geproduceerd vlees.”

Meatable’s eigen platformtechnologie maakt het productieproces aanzienlijk kosteneffectiever en schaalbaarder, omdat het de groei van vet- en spiermassa nabootst, overeenkomstig met de groei ervan bij traditioneel vlees. Verwacht wordt dat het hele proces, wanneer het volledig ontwikkeld is, slechts enkele weken in beslag zal nemen om vlees te produceren. Dit tegenover de jaren die het duurt om een dier te laten groeien.

“Om aan de wereldwijd groeiende vraag naar vlees te kunnen voldoen, hebben we baanbrekende oplossingen nodig. Gecultiveerd vlees heeft de potentie om het product waar we van houden - vlees - te blijven produceren met behulp van een veel efficiënter productieproces. Dat Dr. Rick Klausner, Dr. Jeffrey Leiden, Section 32 en DSM Venturing ons steunen bij het realiseren van dat potentieel is een enorme stap voor Meatable,” zegt Krijn de Nood, CEO en medeoprichter van Meatable. “We zijn vereerd om een gelijkgestemde groep investeerders te mogen verwelkomen die ons steunen in onze missie - het ontwikkelen, versnellen en realiseren van duurzame, gezonde en milieuvriendelijke technologieën, die positief zullen gaan bijdragen aan de vleesindustrie en het klimaat. Met deze financiering geloven we dat we goed op weg zijn om onze eerste producten te vermarkten, om zo de wereldwijde honger naar vlees op een duurzame wijze te stillen.”

Na de succesvolle ontwikkeling van zijn eerste varkensvleesproduct, richt Meatable zich momenteel op de verdere ontwikkeling van gecultiveerd varkens- en rundvlees. De technologie van Meatable is aan te passen voor elke diersoort, inclusief koeien, varkens, schapen en vissen, wat het bedrijf grote mogelijkheden biedt voor verdere productontwikkeling.

Over Meatable

Meatable is een innovatief voedingsbedrijf met als missie om op grote schaal duurzaam, the new natural, vlees te produceren. Gecultiveerd vlees dat eruitziet als, smaakt als en het voedingsprofiel heeft zoals dat van traditioneel vlees. Toegang tot unieke, gepatenteerde technologie stelt hen in staat om op hoge snelheid vlees te produceren, zonder dat dieren hieronder lijden. Meatable is in 2018 opgericht door Krijn de Nood (CEO), Daan Luining (CTO) en Dr. Mark Kotter (Principal Inventor of opti-ox™ technology) en heeft een team van deskundigen met unieke kennis op gebieden als moleculaire biologie, chemie, weefselmanipulatie, bio-procesontwikkeling, voedselveiligheid en voedingswetenschap bijeengebracht om het ‘the new natural’ vlees te creëren. Het bedrijf is gevestigd op de Biotech Campus in Delft.

Volg Meatable: LinkedIn, Twitter.

Noot voor de redactie: Facts/figures en foto’s zijn beschikbaar op verzoek

Contacts

Anke van de Vliet
anke@weare49stories.com
Phone: +31 6 3487 3522

Contacts

Anke van de Vliet
anke@weare49stories.com
Phone: +31 6 3487 3522