Sri Lankaanse studie breidt bewijs uit dat de voordelen aantoont van screening op Critical Congenital Heart Disease (CCHD) met behulp van Masimo SET®-pulsoximetrie

Masimo SET® Pulse Oximetry (Photo: Business Wire)

NEUCHATEL, Zwitserland--()--Masimo (NASDAQ: MASI) heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt van een prospectieve studie gepubliceerd in de Sri Lanka Journal of Child Health waarin onderzoekers in Colombo, Sri Lanka de werkzaamheid evalueerden van een op pulsoximetrie gebaseerde kritische screeningstrategie voor critical congenital heart disease (CCHD) pasgeborenen met behulp van Masimo SET®-pulsoximetrie. De auteurs concludeerden dat pulsoximetrie een ‘eenvoudige, niet-invasieve, kosteneffectieve, haalbare en betrouwbare test’ is, en ontdekten dat deze een hogere gevoeligheid had voor CCHD-screening dan lichamelijk onderzoek. De combinatie van de twee methoden leidde tot de detectie van alle gevallen van CCHD in het studiecohort, en zij adviseerden dat ‘pulsoximetrie screening als een gecombineerde strategie met lichamelijk onderzoek bij pasgeborenen moet worden geïmplementeerd als een basisroutine bij ontslag voor elke pasgeborene op het eiland van de kraamafdeling. -breed.” Zoals ze opmerken, is hun werk de eerste gepubliceerde CCHD-studie van deze aard in Sri Lanka.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Masimo
Evan Lamb
949-396-3376
elamb@masimo.com

Contacts

Masimo
Evan Lamb
949-396-3376
elamb@masimo.com