Blackstone stemt in met overname DESOTEC, toonaangevende Europese onderneming in de milieudienstverlening

LONDEN--()--Blackstone (NYSE: BX) heeft vandaag aangekondigd dat private equity fondsen onder beheer van Blackstone hebben ingestemd met de overname van DESOTEC (de “Onderneming”), een toonaangevende Europese onderneming in de milieudienstverlening, van EQT. Deze investering sluit aan bij de kernstrategie van Blackstone voor private equity, die erop gericht is investeringen in kwalitatief hoogwaardige, marktleidende ondernemingen langer aan te houden dan het geval is bij traditionele private equity.

De missie van DESOTEC, gevestigd in Roeselare, België, is om de planeet te helpen beschermen door middel van innovatieve circulaire filteroplossingen voor de zuivering van water, lucht en grond. De Onderneming is opgericht in 1990 en richt zich op mobiele zuiveringstoepassingen die voornamelijk zijn gebaseerd op actieve-kooltechnologie.

De vloot van DESOTEC met ongeveer 2.700 mobiele filters is de grootste in zijn soort in Europa en wordt ingezet voor een breed scala aan industriële toepassingen, waaronder luchtuitstoot, biogas, sanering, afvalwater, en chemicaliën. Met de mobiele filters van de Onderneming kunnen klanten voldoen aan de milieuvoorschriften en duurzaamheidseisen, dankzij de verhuuroplossing “Filtration-as-a-Service”, dat uit een gesloten circuit bestaat.

Jürgen Pinker, Senior Managing Director bij Blackstone, verklaarde: “we zijn er trots op te kunnen investeren in een innovatieve, missiegedreven milieukoploper als DESOTEC. Het bedrijf past perfect bij onze private equity kernstrategie, die erop is gericht om bedrijven op te sporen van uitzonderlijk hoge kwaliteit, die de wind stevig in de rug hebben en ze voor een lange termijn te ondersteunen. Aangezien wereldwijd de focus op verantwoordelijkheid voor het milieu blijft toenemen, zijn we van mening dat DESOTEC rijp is voor aanzienlijke verdere groei en we kijken uit naar de samenwerking met het managementteam van DESOTEC in de komende jaren.”

Mario Hertegonne, CEO van DESOTEC, voegde daaraan toe: “de huidige investering vormt het begin van een nieuw hoofdstuk voor DESOTEC, terwijl we ons blijven inzetten voor onze missie om de planeet beter te beschermen. We zijn van plan om samen met Blackstone onze pan-Europese groeistrategie te versnellen en onze leidende marktpositie verder uit te breiden. We zijn enthousiast over het partnerschap met Blackstone, dat ten goede komt aan onze klanten, werknemers en alle betrokken belanghebbenden.”

Over Blackstone

Blackstone is een van de meest vooraanstaande beleggingsbedrijven ter wereld. We streven naar een positieve economische impact en duurzaam rendement voor onze beleggers, de bedrijven waarin we beleggen, en de gemeenschappen waarbinnen we actief zijn. We doen dit door de inzet van buitengewone mensen en flexibel kapitaal om bedrijven te helpen bij het oplossen van problemen. De USD 619 miljard aan activa die we onder beheer hebben, omvat onder andere beleggingsinstrumenten die zijn gefocust op private equity, vastgoed, staatsschulden en -equity, biowetenschappen, groeikapitaal, opportunistisch krediet, reële activa en secundaire fondsen, allemaal op wereldwijde basis. Meer informatie is beschikbaar op www.blackstone.com. Volg Blackstone op Twitter @Blackstone

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Giles Croot
Giles.Croot@Blackstone.com
+44 (0) 7881 749614

Contacts

Giles Croot
Giles.Croot@Blackstone.com
+44 (0) 7881 749614