PerkinElmer breidt brancheleidende Signals™-informaticamogelijkheden op gebied van biologische geneesmiddelenontdekking verder uit

Interfaces met Geneious Prime- en SnapGene-software zullen helpen bij het aanzienlijk verkorten van de onderzoekscyclustijden en het versnellen van de ontwikkeling van biologische geneesmiddelen en vaccins

WALTHAM, Mass.--()--PerkinElmer, Inc., een wereldleider die zich inzet voor innovatie voor een gezondere wereld, heeft vandaag aangekondigd dat zijn toonaangevende Signals™ Informatics-platform voor documentatie, workflows en besluitvorming wordt uitgebreid om voort te bouwen op bestaande mogelijkheden op het gebied van het ontdekken van biologische geneesmiddelen. Dit gebeurt door middel van een samenwerking met Insightful Science, een softwarebedrijf dat de wereldwijde life sciences-gemeenschap bedient.

Door de samenwerking kunnen farmaceutische en academische onderzoeksteams de kracht van het PerkinElmer Signals™-platform samenbrengen met toonaangevende oplossingen van de Bioinformatics-divisie van Insightful Science. Dit omvat het populaire SnapGene- en Geneious Prime-softwareaanbod dat moleculair biologen helpt bij het ontwerpen en uitvoeren van DNA-constructontwerp, moleculair klonen en andere soorten onderzoek naar moleculaire biologie. De integratie geeft wetenschappers de mogelijkheid om gegevens verspreid over experimenten en instrumenten te raadplegen en te vergelijken, en intuïtiever samen te werken. Ze kunnen ook assays en experimenten onmiddellijk repliceren, wat leidt tot een snellere time-to-result en beter onderbouwde besluitvorming over medicijn- en vaccindoelstellingen.

"Er is een beperkte beschikbaarheid van IT-tools op het gebied van biologische geneesmiddelen," aldus Kevin Willoe, VP en GM van PerkinElmer, Informatics. "Door onze samenwerking met Insightful Science kunnen we verbeterde informaticamogelijkheden bieden aan wetenschappers die essentiële biologische geneesmiddelen en vaccinonderzoek doen. Dit zal de cyclustijden voor onderzoekers aanzienlijk verkorten en hen helpen om datagestuurde beslissingen sneller en nauwkeuriger te nemen - belangrijke mogelijkheden bij het bestrijden van vijanden zoals kanker, cardio-, neurologische en virale ziekten."

"De integratie van de beste wetenschappelijke software met cloudgebaseerde dataplatforms wordt steeds belangrijker voor moderne farmaceutische en biotechbedrijven om onderzoek te stroomlijnen en de integriteit van waardevolle data te waarborgen," voegde Brett Ammundsen, CEO Bioinformatics bij Insightful Science, toe. “De combinatie van SnapGene- en Geneious Prime-software met het PerkinElmer Signals-platform verbetert op krachtige wijze de onderzoeksworkflows en verrijkt de samenwerking. Uiteindelijk zal dit wetenschappers beter verbinden met hun ideeën en gegevens, zodat ze zich kunnen concentreren op het produceren van levensveranderende resultaten."

Klik hier voor meer informatie over het PerkinElmer Signals™-platform. Ga naar www.insightfulscience.com voor meer informatie over Insightful Science, inclusief het softwareaanbod van Geneious Prime en SnapGene.

Over PerkinElmer

PerkinElmer stelt wetenschappers, onderzoekers en clinici in staat om hun meest kritieke uitdagingen op het gebied van wetenschap en gezondheidszorg aan te pakken. Met een missie gericht op innoveren voor een gezondere wereld, leveren we unieke oplossingen voor de diagnostiek-, biowetenschaps-, voedings- en toegepaste markten. We werken strategisch samen met klanten om eerdere en nauwkeurigere inzichten mogelijk te maken, ondersteund door diepgaande marktkennis en technische expertise. Ons toegewijde team van ongeveer 14.000 medewerkers wereldwijd is gepassioneerd om klanten te helpen bij het creëren van gezondere families, het verbeteren van de levenskwaliteit en het ondersteunen van het welzijn en de levensduur van mensen wereldwijd. Het bedrijf rapporteerde in 2020 een omzet van ongeveer $ 3,8 miljard, bedient klanten in 190 landen en maakt deel uit van de S&P 500-index. Aanvullende informatie is verkrijgbaar via 1-877-PKI-NYSE.com of door te gaan naar www.perkinelmer.com

Over Insightful Science

Insightful Science is een Life Sciences-softwarebedrijf dat onderzoekers digitaal verbindt met hun ideeën en gegevens, waardoor het ontdekkingsproces wordt bevorderd. Van het ontwikkelen van nieuwe gepersonaliseerde en preventieve behandelingsoplossingen voor patiënten tot het omkeren van klimaatverandering - meer dan 2 miljoen onderzoekers bij toonaangevende biowetenschappelijke en biofarmaceutische ondernemingen vertrouwen op Insightful Science-producten om de wereld gezonder, schoner en beter te maken. Producten binnen het Insightful Science-portfolio zijn gebouwd door vooraanstaande wetenschappers en omvatten GraphPad Prism, Geneious Prime en Geneious Biologics, SnapGene, nQuery, Cytapex en meer. Ga naar www.insightfulscience.com voor meer informatie over het bedrijf en zijn producten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties PerkinElmer:
Adriana Howell
765-918-3070
adriana.howell@perkinelmer.com

Mediarelaties Insightful Science
media@insightfulscience.com

Contacts

Mediarelaties PerkinElmer:
Adriana Howell
765-918-3070
adriana.howell@perkinelmer.com

Mediarelaties Insightful Science
media@insightfulscience.com