Allegro DVT brengt nieuwe versies van zijn encoder- en decoder-IP's uit met ondersteuning voor 12-bits sample size en 4: 4: 4 chroma format

GRENOBLE, Frankrijk--()--Allegro DVT, de toonaangevende leverancier van silicium-IP's voor videoverwerking, heeft vandaag de release aangekondigd van nieuwe versies van zijn D3x0- en E2x0- decoder en encoder-IP's met uitgebreide sample-groottes tot 12-bits en chroma-sampling randing van 4: 2: 0, 4: 2: 2 tot 4: 4: 4.

De explosie in verwerkingsvereisten voor video codecs in opkomende verticale markten, waaronder cloudgaming en automotive, blijft de nadruk leggen op en overtreft de mogelijkheden van hardware-implementaties met CPU, GPU en accelerator. Deze eisen omvatten het pushen van sample-groottes van 8-bits naar 10- en 12-bits en chroma-sampling van 4: 2: 0 tot 4: 2: 2 en 4: 4: 4 voor een breed scala aan video codec-indelingen in zowel encoders als decoders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Press:
Elodie Soufi
elodie.soufi@allegrodvt.com

Contacts

Press:
Elodie Soufi
elodie.soufi@allegrodvt.com