International Zinc Association lanceert Zinc Battery Initiative

Zink is veilig, betrouwbaar en duurzaam en gaat energieopslag transformeren

DURHAM, N.C.--()--De International Zinc Association (IZA) is verheugd de lancering van haar nieuwste programma, het Zinc Battery Initiative, aan te kondigen.

Recente extreme weersomstandigheden, versterkt door klimaatverandering, hebben opnieuw de aandacht gevestigd op de toekomstige rol van fossiele brandstoffen en de capaciteit en veerkracht van energienetten wereldwijd.

Een van de meest impactvolle manieren om dit aan te pakken, is door middel van kosteneffectieve energie-opslag. Aangezien hernieuwbare energie een steeds groter deel van het elektriciteitsnet wordt, kan energieopslag helpen bij het aanpakken van de intermitterende energie van zonne- en windenergie. Het kan ook helpen in te spelen op grote schommelingen in de vraag door overtollige energie op te vangen en op te slaan tijdens een lage vraag en deze online te brengen tijdens piekmomenten. Energieopslag helpt ook om veerkracht te bieden door als back-up energievoorziening te dienen wanneer de opwekking wordt onderbroken. Het zal ook een cruciale rol spelen bij het elektrificeren van transport en andere toepassingen waar stroom nodig is, maar vaste verbindingen met het net zijn niet praktisch.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Contact:
Rob Putnam
rputnam@zinc.org
919-287-1872

Contacts

Media Contact:
Rob Putnam
rputnam@zinc.org
919-287-1872