Spółka Jellyfish rozszerza swój globalny zasięg dzięki możliwościom w zakresie danych i analizy, uzupełnionym o najnowsze rozwiązania w zakresie handlu elektronicznego, tworzenia treści, kreacji i lokalizacji.

Rob Pierre, Chief Executive Officer, Jellyfish (Photo: Business Wire)

LONDYN--()--Jellyfish, partner specjalizujący się w marketingu cyfrowym dla wiodących światowych marek (m.in. Samsung, Uber, Nestle, Deckers, Spotify i eBay), ogłosił dziś przejęcie 5 przedsiębiorstw - każde z nich to rozpoznawalny gracz w przestrzeni cyfrowej. Dynamiczny rozwój Jellyfish dokonuje się na tle konsolidacji i wyzwań w tradycyjnym sektorze agencyjnym, jako że możliwości firmy leżą w obszarze pomocy markom podczas ich drogi do cyfrowej transformacji. Ekspansja Jellyfish jest następstwem wcześniejszych przejęć wraz ze znaczącą inwestycją ze strony Fimalac Group w 2019 roku. Firma jest przedstawicielem nowego rodzaju cyfrowej działalności, w której usługi agencyjne są połączone z doradztwem, szkoleniami i najnowocześniejszymi technologiami, które mają zapewnić najlepsze możliwe wyniki dla klientów. Firma, która rozpoczęła działalność w 2005 roku, stała się jednym z niewielu światowych partnerów Google Marketing Platform, odnotowując wzrost średnio o 45% rocznie w ciągu ostatnich ośmiu lat.

Aktualne prognozy eMarketer sugerują, że całkowite wydatki na reklamę medialną osiągną ponad 600 miliardów w 2021 roku. Dlatego aby pozostać konkurencyjnym i zwiększyć efektywność mediów, firmy muszą przebijać się przez przesycony cyfrowy krajobraz i zapewniać płynną, odpowiednią komunikację we wszystkich kanałach i punktach styku. Przyspieszenie procesów transformacji cyfrowej w odpowiedzi na światową pandemię stworzyło dla marek zwiększoną potrzebę partnerstwa z firmami, które mogą wspomóc je w nawigacji i sprostaniu wyzwaniom związanym z pobudzaniem wzrostu i zrównoważonego rozwoju.

„Naszą misją jest zagwarantowanie, że nasi klienci dysponują wszystkimi zasobami niezbędnymi do pełnego wdrożenia cyfrowej ewolucji i osiągnięcia wyników, które wykraczają poza wszelkie oczekiwania. Zakończywszy rok bezprecedensowego przełomu i przekształceń w marketingu cyfrowym, Jellyfish kontynuuje rozwój na całym świecie, zdobywając nowe rynki w Australii i Meksyku oraz zwiększając obecność we Francji, Brazylii i USA - wprowadzając nowe możliwości i zasoby wiedzy na całym świecie, koncentrując się na tworzeniu i lokalizacji treści, e-commerce, kreacji i optymalizacji danych” - podkreśla Rob Pierre, dyrektor generalny Jellyfish. „Wierzymy, że dla naszych klientów nie ma rzeczy niemożliwych czy nieosiągalnych” - dodaje Pierre.

„Nowe przejęcia w znaczący sposób wzbogacają nasz portfel usług, poszerzając doświadczenie, zasięg geograficzny oraz ofertę na różnych kontynentach i w różnych regionach” - mówi Chris Lee, dyrektor operacyjny Jellyfish.

Rozszerzenie wiedzy specjalistycznej, technologii:

Seelk

Oprogramowanie i doradztwo dla Amazon Marketplace

Splash

Innowacyjne technologie i usługi dostępne na całym świecie

Quill

Globalna wydajność treści dla e-commerce

Webedia Brand Services

Grywalizacja, treści, dane, usługi technologiczne i strategie danych dla przedsiębiorstw

Rozszerzony światowy zasięg działania:

Data Runs Deep - Australia

Konsultacje, wdrożenia i szkolenia w zakresie rozwiązań dotyczących danych

Aby uzyskać dodatkowe informacje na temat każdej ze spółek przejętych przez Jellyfish, kliknij tutaj.

Pozostałe ostatnie przejęcia, które zwiększyły globalny zasięg działalności:

Reamp - Brazylia

Marketing programatyczny, automatyzacja marketingu i wydajność kampanii cyfrowych (przejęcie w drugiej połowie 2020).

San Pancho - Meksyk i Kolumbia

Pełne możliwości marketingu cyfrowego i kompetencje analityczne (przejęcie w drugiej połowie 2020 r.)

Kilka zdań o Jellyfish

Spółka Jellyfish, będąca częścią Fimalac Group, jest międzynarodowym partnerem w zakresie marketingu cyfrowego i przemian dla największych światowych marek, takich jak Samsung, Uber, Nestle, Orange, Spotify i eBay. Jellyfish jest przedstawicielem nowego rodzaju działalności cyfrowej, w której usługi agencyjne łączą się z doradztwem, szkoleniami i najnowocześniejszymi technologiami, co pozwala na osiągnięcie najlepszych możliwych rezultatów dla klientów. Firma zatrudnia ponad 2000 osób w 40 biurach na całym świecie, z perspektywą dalszej ekspansji. Jellyfish dąży do tego, aby być najważniejszym globalnym partnerem w zakresie wymagań cyfrowych każdej marki. Założona w 2005 roku, spółka Jellyfish stała się również jednym z niewielu światowych Partnerów Marketingowych Google. Dynamika wzrostu na poziomie średnio 45% rocznie przez ostatnie osiem lat sprawia, że przedsiębiorstwo ma zaszczyt znajdować się w czołówce globalnej gospodarki cyfrowej.

W sprawie zapytań prasowych:
Julia Angelen Joy
Media Frenzy Global
e-mail: julia@mediafrenzyglobal.com
tel. 208.996.9844

W sprawie zapytań prasowych:
Julia Angelen Joy
Media Frenzy Global