NuScale un Kozloduy NPP paraksta saprašanās memorandu, lai izvērtētu SMR ieviešanu Bulgārijā

NuScale un Kozloduy Nuclear Power Plant - New Build Plc (KNPP-NB) vienojušies sadarboties, lai izvērtētu NuScale novatorisko tehnoloģiju kā ilgtermiņa videi draudzīgās enerģijas risinājumu Bulgārijā

PORTLENDA--()--NuScale Power šodien paziņoja, ka uzņēmums parakstījis saprašanās memorandu ar Bulgārijas Kozloduy Nuclear Power Plant - New Build Plc (KNPP-NB), lai Kozlodujas atomelektrostacijā apsvērtu NuScale novatoriskās mazā modulārā reaktora (SMR) tehnoloģijas izvietošanu.

KNPP-NB ir akciju sabiedrība, kas izveidota, lai nodotu ekspluatācijā jaunu kodolenerģijas jaudu esošajā atomelektrostacijā. Šis saprašanās memorands demonstrē lielu starptautisku interesi NuScale tehnoloģijā, kas ir kā galvenais līdzeklis, lai veicinātu pāreju uz oglekli neradošu enerģiju visā pasaulē.

Kozloduja ir Bulgārijas vienīgā strādājošā atomelektrostacija un, saskaņā ar ministru padomes neseno lēmumu paplašināt Kozlodujas AES jaudu, KNPP-NB izvērtē iespējas šajā vietā izmantot progresīvas kodoltehnoloģijas. Šīs vienošanās mērķis ir izvērtēt NuScale SMR tehnoloģijas ilgtspēju, lai to ieviestu Kozlodujas atomelektrostacijā. Vienošanās paredz, ka NuScale atbalstīs KNPP-NB, kas veiks vairākus pētījumus un analīzes, tostarp projekta laika grafika izstrādi ar starpposma mērķiem tehniski ekonomiskā pamatojuma pētījumam, projekta izmaksu tāmi, kā arī projektēšanas, plānošanas, licencēšanas un citas darbības, par kurām puses ir abpusēji vienojušās, atbalstot NuScale tehnoloģijas iespējamo ieviešanu.

NuScale drošā, pielāgojamā tehnoloģija ir ideāls risinājums Bulgārijai, jo tā vēlas paplašināt un dažādot tās tīrās enerģijas portfeli,” norāda NuScale Power priekšsēdētājs un izpilddirektors Džons Hopkinss. „NuScale ir priecīgs šajā mūsu tehnoloģijas iespējamas ieviešanas projektā sadarboties ar tādu ievērojamu partneri enerģētikas jomā kā KNPP-NB, un mēs ceram demonstrēt daudzos ieguvumus, ko mūsu SMR var sniegt reģionam.”

„Ir labi saprotama nepieciešamība ieviest drošu, uzticamu un manevrējamu jaudu Kozlodujā,” saka KNPP-NB vadītājs Ļubens Marinovs. „NuScale SMR ir viena no labākajām iespējām, lai sasniegtu Eiropas un Bulgārijas politikas mērķus liberalizētā elektroenerģijas tirgū, uzlabotu energoapgādes drošību un pievienotu pietiekamu vērtību nacionālajam iekšzemes kopproduktam (IKP).”

2020. gada augustā NuScale SMR kļuva par pirmo un vienīgo projektu, kas jebkad saņēmis ASV Atomenerģijas regulatīvās komisijas apstiprinājumu. NuScale turpina saglabāt stingru programmas virzību savas SMR tehnoloģijas komercializēšanai, ieskaitot piegādes tīkla izstrādi, standarta spēkstacijas projektēšanu, spēkstacijas piegādes darbību plānošanu, kā arī palaišanas un nodošanas ekspluatācijā plānus. NuScale pirmo moduli klientam varēs piegādāt 2027. gadā.

Par NuScale Power

NuScale Power ir izstrādājis jaunu modulāru vieglā ūdens reaktoru atomelektrostaciju, lai piegādātu enerģiju elektrības ražošanai, centralizētajai siltumapgādei, atsāļošanai un citiem procesa siltuma pielietojumiem. Šī revolucionārā mazā modulārā reaktora (SMR) konstrukcijā ir pilnībā rūpnīcā izgatavots NuScale Power Module™, kas spēj saražot 77 MW elektroenerģijas, izmantojot drošāka, mazāka un pielāgojamāka augstspiediena ūdens reaktora tehnoloģijas versiju. NuScale pielāgojamā dizaina spēkstacijas, kurās var ievietot līdz četriem, sešiem vai 12 atsevišķiem jaudas moduļiem, piedāvā oglekli neradošas enerģijas priekšrocības un samazina finansiālās saistības, kas saistītas ar gigavatu lieluma kodoliekārtām. NuScale lielākais investors ir Fluor Corporation, kas ir globāla inženierzinātņu, iepirkumu un celtniecības kompānija ar 60 gadu vēsturi komerciālās kodolenerģijas jomā.

NuScale galvenā pārvaldes ēka atrodas Portlendā, Oregonas štatā, un uzņēmumam ir biroji Korvelisā, Oregonas štatā, Rokvilā, Merilendas štatā, Ričlendā, Vašingtonas štatā, un Londonā, Lielbritānijā. Sekojiet mums tviterī @NuScale_Power, Facebook: NuScale Power, LLC, LinkedIn: NuScale-Power un Instagram: nuscale_power. NuScale ir jauns logo, zīmols un mājaslapa. Noskatieties īsu video.

Kozloduy Nuclear Power Plant - New Build Plc (KNPP-NB) galvenā pārvaldēs ēka atrodas Kozlodujā, Vracas apgabalā, Bulgārijā. Sīkāka informācija mūsu mājaslapā www.npp-nb.bg.

Šī paziņojuma versija oriģinālvalodā ir paziņojuma vienīgā oficiālā un autoritatīvā versija. Tulkojumi ir domāti, lai radītu papildu ērtības, un ir jāsalīdzina ar oriģinālo tekstu, kam vienīgajam ir juridisks spēks.

Diane Hughes, Vice President, Marketing & Communications, NuScale Power
dhughes@nuscalepower.com