„NuScale“ ir Kozlodujaus AE pasirašė susitarimo memorandumą mažų modulinių reaktorių technologijos diegimui Bulgarijoje įvertinti

„NuScale Power“ ir „Kozloduy Nuclear Power Plant New Build“ (KNPP-NB) susitarė bendradarbiauti, kad įvertintų „NuScale“ inovatyvią technologiją kaip ilgalaikį švarios energijos sprendimą Bulgarijoje

PORTLANDAS, Oregonas--()--„NuScale Power“ šiandien paskelbė pasirašiusi susitarimo memorandumą (SM) su Bulgarijos kompanija „Kozloduy Nuclear Power Plant - New Build Plc” (KNPP-NB), kad apsvarstytų galimybę diegti „NuScale“ inovatyvią mažo modulinio reaktoriaus (SMR) technologiją Kozlodujaus atominėje elektrinėje.

KNPP-NB yra akcinė bendrovė, įsteigta įdiegti naujus branduolinės energijos pajėgumus esamoje branduolinėje elektrinėje. Šis SM parodo didelį tarptautinį susidomėjimą „NuScale“ technologija kaip pagrindine priemone, padedančia pereiti prie anglies dioksido neišskiriančios energijos visame pasaulyje.

Kozlodujuje įsikūrusi vienintelė Bulgarijos veikianti atominė elektrinė. Atsižvelgdama į neseniai Ministrų Tarybos priimtą sprendimą išplėsti Kozlodujaus AE pajėgumus, KNPP-NB nagrinėja galimybę šioje vietoje panaudoti pažangias branduolinės energetikos technologijas. Susitarimo tikslas yra įvertinti „NuScale“ SMR technologijos tinkamumą diegti Kozlodujuje. SM numatyta, kad „NuScale“ rems KNPP-NB, jai atliekant virtinę tyrimų ir analizių, įskaitant projekto tvarkaraščio su tarpiniais rezultatais parengimą galimybių studijai, konkretaus projekto išlaidų sąmatas, taip pat inžinerijos, planavimo, licencijavimo ir kitą veiklą abipusiu šalių susitarimu, remiant galimą „NuScale“ technologijos diegimą.

„Saugi, keičiamo dydžio „NuScale“ technologija yra puikus sprendimas Bulgarijai, norinčiai plėsti ir diversifikuoti savo švarios energijos portfelį, – sako „NuScale Power“ pirmininkas ir generalinis direktorius Johnas Hopkinsas. – „NuScale“ džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su tokiu garsiu energetikos partneriu kaip KNPP-NB potencialiai diegiant mūsų technologiją ir tikisi pademonstruoti daugybę privalumų, kuriuos mūsų SMR gali suteikti regionui.“

„Poreikis Kozlojaus AE įvesti saugų, patikimą ir manevringą elektros gamybos būdą yra gerai žinomas, – sako Liubenas Marinovas, KNPP-NB generalinis direktorius. – „NuScale“ SMR yra vienas geriausių variantų siekti Europos ir Bulgarijos politikos tikslų liberalizuotoje elektros energijos rinkoje, didinti energijos tiekimo saugumą ir sukurti pakankamą nacionalinio bendrojo vidaus produkto (BVP) vertę.“

2020 metų rugpjūtį „NuScale“ SMR tapo pirmuoju ir vieninteliu projektu, gavusiu JAV Branduolinės energetikos reguliavimo komisijos patvirtinimą. „NuScale“ ir toliau palaiko stiprų programos impulsą savo SMR technologijos komercializavimui, įskaitant tiekimo grandinės plėtrą, standartinį jėgainės projektavimą, įrenginių pristatymo veiklos planavimą ir paleidimo bei eksploatacijos pradžios planus. „NuScale“ savo pirmąjį modulį klientui galės pristatyti 2027 metais.

​​​​​Apie „NuScale Power”

„NuScale Power“ sukūrė naujos rūšies atominę elektrinę su moduliniu lengvojo vandens reaktoriumi elektros energijos gamybai, centralizuotam šildymui, gėlinimui ir kitiems su šilumos gamyba susijusiems procesams. Jos inovatyvus mažo modulinio reaktoriaus (SMR) dizainas apima visiškai gamykloje pagamintą „NuScale Power Module™“, galintį generuoti 77 MW elektros energijos naudojant saugesnę, mažesnę ir keičiamo masto suslėgto vandens reaktoriaus technologijos versiją. „NuScale“ keičiamo dydžio konstrukcija yra jėgainė, kurioje telpa iki keturių, šešių arba 12 atskirų modulinių blokų, siūlanti anglies dioksido neišskiriančios energijos pranašumus ir sumažinanti išlaidas, susijusias su gigavatų dydžio branduoliniais objektais. Pagrindinis „NuScale“ investuotojas yra pasaulinė inžinerijos, viešųjų pirkimų ir statybos įmonė „Fluor Corporation“, turinti 60 metų patirtį komercinėje branduolinėje pramonėje.

„NuScale“ būstinė yra Portlande, Oregone, taip pat ji turi biurus Korvalise, Oregone; Rokvilyje, Merilande; Šarlotėje, Šiaurės Karolinoje; Ričlande, Vašingtone; ir Londone, JK. Sekite mus „Twitter“: @NuScale_Power, „Facebook“: NuScale Power, LLC, „LinkedIn“: NuScale-Power ir „Instagram“: nuscale_power. „NuScale“ turi naują logotipą, prekės ženklą ir svetainę. Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą.

Kozloduy Nuclear Power Plant – New Build Plc” būstinė yra Kozlodujaus mieste, Vracos srityje, Bulgarijos Respublikoje. Mus rasite internete adresu www.npp-nb.bg.

Šio pranešimo tekstas pirminio šaltinio kalba yra oficiali ir patikima versija. Vertimai teikiami tik patogumui ir turėtų būti gretinami su tekstu originalo kalba, kuris yra vienintelė juridinę galią turinti teksto versija.

Kontaktai
Diane Hughes, „NuScale Power” rinkodaros ir komunikacijos viceprezidentė