Daiichi Sankyo benoemt Ken Takeshita, MD tot Global Head of R&D

Ken Takeshita, MD (Photo: Business Wire)

TOKIO & MÜNCHEN & BASKING RIDGE, New Jersey--()--Daiichi Sankyo Company, Limited (hierna Daiichi Sankyo genoemd) heeft vandaag aangekondigd dat Ken Takeshita, MD met ingang van 1 april 2021 zal worden benoemd tot het nieuwe Global Head of Research & Development. Op die dag zal dr. Junichi Koga deze functie neerleggen, na een succesvolle en productieve carrière, waaronder meer dan 12 jaar bij Daiichi Sankyo.

Dr. Takeshita stapt over naar Daiichi Sankyo vanaf Kite Pharma, onderdeel van Gilead, waar hij sinds 2019 Senior Vice President, Global Head of Development en interim Head of Research was. Ken is een zeer ervaren arts met veel ervaring in oncologie en zeldzame ziekten. Vóór Kite was hij Senior Vice President of Clinical Research bij Sorrento Therapeutics en Corporate Vice President of Clinical R&D bij Celgene. Hij heeft bij Kite, Celgene en Amgen leiding gegeven aan grootschalige internationale geneesmiddelenontwikkelingsprogramma's voor hematologische kankers en solide tumoren. Voordat hij in de biofarmaceutische industrie aan de slag ging, was Ken verbonden aan de faculteit Hematologie van de Yale University School of Medicine en de New York University School of Medicine. Hij behaalde een bachelor in moleculaire biologie aan de Harvard University en zijn medische graad aan de Yale University. Hij deed een postdoc in hematologie, oncologie en ontwikkelingsbiologie aan Yale University en een postdoc in hematopoëse aan de universiteit van Tokio.

“We zijn verheugd Ken in de Daiichi Sankyo familie te mogen verwelkomen, om leiding te geven aan de wereldwijde R&D, in ons streven de beste te worden op het gebied van oncologie en wetenschap en technologie van wereldklasse te beoefenen,” aldus Sunao Manabe, president en CEO van Daiichi Sankyo Company, Ltd. “Ken verrijkt onze organisatie met een schat aan ervaring, zowel in de breedte als de diepte – van eerstelijns patiëntenzorg tot het toezicht op meer dan 20 registratieonderzoeken die tot vele wettelijke goedkeuringen hebben geleid. Ik ben ervan overtuigd dat Ken de juiste leider is om Daiichi Sankyo naar onze volgende fase in het geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling te brengen, terwijl we innoveren en praktijkveranderende geneesmiddelen leveren aan de internationale gemeenschap.”

“Het is een eer mij aan te mogen sluiten bij de R&D-organisatie van Daiichi Sankyo, met als doel het leven van patiënten te verlengen en te verbeteren en kanker volledig uit te roeien,” verklaarde dr. Ken Takeshita. “Ik heb de opbouw en groei van Daiichi Sankyo met bewondering gadegeslagen. Ik kijk ernaar uit om de antilichaam-geneesmiddel-conjugaten (antibody drug conjugates, ADC's) en nieuwe, innovatieve werkwijzen van het bedrijf voor meer patiënten beschikbaar te maken en om te werken in een unieke bedrijfscultuur met Japanse roots, passend bij een internationale organisatie van wereldklasse,” aldus dr. Takeshita.

“Junichi heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vormgeven van onze huidige R&D-portfolio, met name door zijn leidende rol bij de oprichting van onze organisatie voor onderzoek naar biologische middelen, waaruit onze ongelooflijk veelbelovende ADC-pijplijn is ontstaan,” aldus dr. Manabe. “We danken hem voor zijn toewijding aan patiënten en aan Daiichi Sankyo en kijken ernaar uit om in 2021 met hem te blijven samenwerken, in zijn rol als adviseur voor mijzelf en ons management.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

VS:
Kimberly Wix
Daiichi Sankyo, Inc.
kwix@dsi.com
+1 908 992 6633 (office)
+1 908 656 5447 (mobile)

Japan:
Masashi Kawase
Daiichi Sankyo Co., Ltd.
kawase.masashi.a2@daiichisankyo.co.jp
+81 3 6225 1126 (office)

EU:
Nadine Paschen
Daiichi Sankyo Europe GmbH
Nadine.Paschen@daiichi-sankyo.eu
+49 89 780 8590

Contactpersoon voor beleggers:
DaiichiSankyoIR@daiichisankyo.co.jp

Contacts

VS:
Kimberly Wix
Daiichi Sankyo, Inc.
kwix@dsi.com
+1 908 992 6633 (office)
+1 908 656 5447 (mobile)

Japan:
Masashi Kawase
Daiichi Sankyo Co., Ltd.
kawase.masashi.a2@daiichisankyo.co.jp
+81 3 6225 1126 (office)

EU:
Nadine Paschen
Daiichi Sankyo Europe GmbH
Nadine.Paschen@daiichi-sankyo.eu
+49 89 780 8590

Contactpersoon voor beleggers:
DaiichiSankyoIR@daiichisankyo.co.jp