Octapharma: nieuwe consensus aanbevelingen voor de behandeling van secundair antilichaamtekort bij patiënten met hematologische maligniteiten

LACHEN, Zwitserland--()--Nieuwe consensusrichtlijnen van deskundigen over het gebruik van immunoglobulin replacement therapy (IgRT) bij patiënten met hematologische maligniteiten en secondary antibody deficiencies (SAD) zijn onlangs gepubliceerd in het European Journal of Hematology.

De publicatie, gesponsord door Octapharma, markeert de eerste pan-Europese consensusrichtlijn over het gebruik van IgRT bij patiënten met hypogamma globulinemie secundair aan hematologische maligniteiten en heeft tot doel de harmonisatie van de klinische praktijk in heel Europa te ondersteunen.

Octapharma zet zich al lang in voor het verbeteren van de behandeling van patiënten met secondary immunodeficiencies (SID) en lanceerde in 2020 PRO-SID, een fase III klinische studie naar primaire infectieprofylaxe met intravenous immunoglobulin (IVIg) bij patiënten met chronic lymphocytic leukaemia (CLL). Deze inspanningen komen tegemoet aan de behoefte aan zowel robuuste klinische gegevens als uniforme richtlijnen voor het beheersen van infectierisico's bij patiënten met SID.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ivana Spotakova
Communications Manager
ivana.spotakova@octapharma.com
Tel.: +41793474607

Contacts

Ivana Spotakova
Communications Manager
ivana.spotakova@octapharma.com
Tel.: +41793474607