Franse strijdkrachten vertrouwen op Thales-expertise om hun mogelijkheden voor veilige satellietcommunicatie uit te breiden

  • Het Franse ministerie van strijdkrachten hernieuwde zijn vertrouwen in Thales door de groep te selecteren als hoofdaannemer voor de ontwikkeling en inzet van het grondsegment voor de uitbreiding van de capaciteit van het Syracuse IV-systeem.
  • Thales zal voortbouwen op zijn uitgebreide ervaring met de integratie van militaire satellietsystemen in Europa en het Midden-Oosten om het end-to-end beheersysteem te leveren dat nodig is voor volledige interoperabiliteit, evenals op bijna 200 grondterminals.
  • Dankzij het gebruik van Thales 'unieke Modem 21-anti-jam-technologie, zullen de Franse strijdkrachten profiteren van verhoogde datasnelheden en optimalisatie om soevereiniteit en informatiesuperioriteit te garanderen, ongeacht hun positie op de wereld.

SATCOM antenna © Getty Images

PARIJS LA DÉFENSE--()--Thales is gekozen door de Franse defensie-inkooporganisatie (DGA) om een tweede deel van het grondsegment van het Syracuse IV-satellietcommunicatiesysteem voor de Franse strijdkrachten te leiden. De Groep werd geselecteerd om de satellieten te leveren in 2015 en om de eerste uitbreiding van het grondsegment in 2019 te leiden. Deze tweede capaciteitsverhoging zal de interoperabele communicatiemogelijkheden van het Franse leger, de marine en de luchtmacht verbeteren in termen van datasnelheid, beschikbaarheid, weerstand tegen bedreigingen en end-to-end-connectiviteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Thales, Media Relations
Land & Naval Defence
Faïza Zaroual
+33 (0)7 64 25 99 31
faiza.zaroual@thalesgroup.com

Contacts

Thales, Media Relations
Land & Naval Defence
Faïza Zaroual
+33 (0)7 64 25 99 31
faiza.zaroual@thalesgroup.com