PerkinElmer lanceert kit voor Cell Painting

De nieuwe PhenoVue™-reagentia kit voor Cell Painting maakt het proces van het 'inkleuren' van cellen gemakkelijker door onderzoekers te voorzien in zorgvuldig geselecteerde en vooraf geoptimaliseerde reagentia

WALTHAM, Mass.--()--PerkinElmer, Inc., een wereldleider die zich inzet voor innovatie voor een gezondere wereld, heeft vandaag hun eerste kit voor Cell Painting gelanceerd als onderdeel van haar nieuwe PhenoVue™-reagentia voor cellulaire beeldvorming portfolio. Deze nieuwe reeks reagentia is een resultaat van de expertise van PerkinElmer op het gebied van cellulaire beeldvorming en high-content screening. De reagentia hebben tevens een synergie met de microplaten, automatisering, software en toonaangevende instrumenten voor high-content screening uit het imaging product portfolio. Met deze volledige screening-workflow kunnen onderzoekers ziekten beter begrijpen en meer gerichte therapieën en medicijnen ontwikkelen om deze te behandelen.

‘Cell Painting’ is een krachtige toepassing van de high-content screening-technologie die cel- en computationele biologie combineert om de effecten van perturbagens zoals chemische verbindingen, medicijnen of genen op het gedrag van cellen te bestuderen. Cellen worden 'geverfd' door cellulaire compartimenten te labelen met verschillende fluorescerende labels en zodoende deze gebieden kwantitatief te kunnen profileren. Echter kan het voorbereiden van deze reagentia ongelooflijk tijdrovend zijn.

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, levert de PhenoVue™-kit voor Cell Painting het gemak en de eenvoud door middel van een gebruiksklare vorm en zo maakt de kit deel uit van een nieuwe reeks reagentia die ook fluorescerende organel-kleurings-tag en kleurstof-gelabelde secundaire antilichamen bevatten. Deze reagentia zijn gevalideerd voor high-content screeningtoepassingen om de ontwikkelingstijd van de assays van klanten te verkorten. Klanten kunnen deze reagentia bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met CellCarrier™ Ultra-microplaten van PerkinElmer en het Opera Phenix® Plus high-content screening-systeem, het Operetta CLS™ high-content analysesysteem en het Harmony® high-content analysesoftware van PerkinElmer.

"Onderzoekers gebruiken high-content screening en Cell Painting om buitengewone ontdekkingen te doen die zullen helpen om meer innovatieve medicijnen en therapieën te ontwikkelen," aldus Alan Fletcher, Vice President en GM van Life Sciences, PerkinElmer. “Met de toevoeging van de nieuwe PhenoVue™-reagentia voor cellulaire beeldvorming, bieden we nu een complete portfolio van high-content screeningproducten en deskundige diensten. Dit zal onderzoekers helpen om meer gestroomlijnde workflows op te bouwen en te profiteren van het gemak van het werken met één deskundige technologieleverancier, wat het onderzoek versnelt."

Ga naar www.perkinelmer.com/PhenoVue voor meer informatie over de nieuwe PhenoVue-reagentia voor cellulaire beeldvorming van PerkinElmer.

Over PerkinElmer

PerkinElmer stelt wetenschappers, onderzoekers en clinici in staat om hun meest kritieke uitdagingen in de wetenschap en gezondheidszorg aan te pakken. Met een missie gericht op innoveren voor een gezondere wereld, leveren we unieke oplossingen voor de markten voor diagnostiek, levenswetenschappen, voeding en toepassingen. We werken strategisch samen met klanten om vroegtijdigere en nauwkeurigere inzichten mogelijk te maken, ondersteund door diepgaande marktkennis en technische expertise. Ons toegewijde team van ongeveer 14.000 werknemers wereldwijd is gepassioneerd om klanten te helpen voor gezondere families te zorgen, de kwaliteit van het leven te verbeteren en het welzijn en de levensduur van mensen wereldwijd te ondersteunen. Het bedrijf rapporteerde in 2020 een omzet van ongeveer $ 3,8 miljard, bedient klanten in 190 landen en maakt deel uit van de S&P 500-index. Aanvullende informatie is beschikbaar via 1-877-PKI-NYSE of op www.perkinelmer.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Adriana Howell
+1 765 918 3070
Adriana.howell@perkinelmer.com

Contacts

Adriana Howell
+1 765 918 3070
Adriana.howell@perkinelmer.com