A Pacific Prime felvásárolja az CXA Csoport brókercégeit, melynek eredményeként Szingapúr és Hongkong 3. legnagyobb munkavállalói juttatásokat közvetítő vállalatává válik

SZINGAPÚR--()--A globális biztosításközvetítő cég, a Pacific Prime a CXA Group (CXA Csoport) hongkongi és szingapúri brókercégeinek felvásárlásával megszilárdította pozícióját az ázsiai csendes-óceáni térségben. A CXA Csoport egy ún. "insurtech" (biztosítástechnológiai) vállalat, amely kilép ebből a szektorból, hogy felhőalapú vállalati SaaS (szoftverszolgáltatási) üzletágának fejlesztésére összpontosíthassa erőfeszítéseit. Az akvizíció 2021. február 4-én zajlott le.

A CXA insurtech üzletágát az HSBC, a Singtel Innov8, a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács (Singapore Economic Development Board) befektető cége, az EDBI, valamint Eduardo Saverin, a Facebook társalapítója B Capital Group elnevezésű kockázatitőke-befektető cége támogatja.

A CXA Csoport hongkongi és szingapúri brókercégeinek felvásárlása áttörést jelentő ügylet a Pacific Prime számára, amelynek célja tevékenységének folyamatos bővítése mind az ázsiai csendes-óceáni térségben, mind világszerte. Az akvizíció biztosítja a Pacific Prime számára azt a technológiát, amelynek alkalmazásával teljeskörű vagy egyszerűsített, rugalmas munkavállalói juttatási programokat kínálhat összes ügyfelének a világ minden táján.

Neil Raymond, a Pacific Prime vezérigazgatója nagy örömmel fogadta az ügyletet: "A CXA Csoport mélyreható szakértelmét számos területen tudjuk hasznosítani, és a birtokunkba került technológia alkalmazásával átalakíthatjuk a munkavállalói juttatási programok piacát. Úgy gondolom, hogy az Aon-WTW és a Mercer-JLT összeolvadását követően az akvizíciónak köszönhetően cégünk lett a harmadik legnagyobb munkavállalói juttatásokat közvetítő vállalat Szingapúrban és Hongkongban. Ez a felvásárlási ügylet segít minket annak a hosszú távú célunknak az elérésében, hogy a munkavállalói juttatási programok vezető globális specialistájává váljunk."

Rosaline Chow Koo, a CXA Csoport vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Biztosak vagyunk abban, hogy a Pacific Prime-nál jó kezekben hagyjuk hongkongi és szingapúri brókercégeinket, mivel mind a Pacific Prime, mind jómagunk elkötelezettek vagyunk a technológiai alapú fejlődés iránt."

Ez idáig a Pacific Prime az insurtech termékeket saját maga fejlesztette: 600 főt számláló alkalmazotti gárdájának 15%-a IT szakember. Jórészt ennek az insurtech megközelítésnek köszönhető a Pacific Prime múlt évtizedben elért növekedése. A technológia, amely most a CXA ügylet révén a birtokába kerül, tökéletesen kiegészíti a Pacific Prime saját fejlesztésű technológiáját, és lehetővé teszi a Pacific Prime számára, hogy nagy, multinacionális vállalatok és kis- és középvállalkozások számára egyaránt biztosítani tudjon rugalmas munkavállalói juttatási megoldásokat.

Az akvizíció révén erősödnek a Pacific Prime munkavállalói juttatási és balesetbiztosítási technológiái, lehetővé téve a globális HR csapatok számára a programok kezelésével járó feladatok különféle jogrendszerekben való egyszerűsítését és az adatok alapján értékes következtetések levonását, valamint a jutalmak kezelésének korszerűsítését.

Amit a Pacific Prime-ról tudni kell…

A világ különböző tájain 10 helyszínen működő Pacific Prime a vállalati biztosítási és munkavállalói juttatási programok piacának egyik globális vezetője. A brókercég a munkavállalói juttatások közvetítése terén alkalmazott egyedi megközelítés alapján kidolgozott technológiai megoldásokkal támogatja ügyfeleit. További információkért a Pacific Prime-ról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.pacificprime.com/corporate.

Amit a CXA Groupról tudni kell…

A CXA Csoport Ázsia teljes körű, prediktív analitikai és intelligens adatfeldolgozási platformja. A szingapúri székhelyű insurtech start-up elkötelezett aziránt, hogy jobb egészséget, vagyoni helyzetet és jóllétet biztosító opciókat dolgozzon ki. A CXA-ra vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.cxagroup.com/.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Stephen Ho, Marketing Director - Pacific Prime and Kwiksure,
+852 3589 0508

Contacts

Stephen Ho, Marketing Director - Pacific Prime and Kwiksure,
+852 3589 0508