Data Gumbo biedt realtime OPEX-zichtbaarheid; Ondersteunt continu financieel beheer in de hele Europese energiesector

Slimme contracten elimineren overlopende posten en bieden transactionele zekerheid

STAVANGER, Noorwegen--()--Data Gumbo, leverancier van GumboNet™, het massaal onderling verbonden industriële slimme contractnetwerk beveiligd en aangedreven door blockchain, heeft vandaag aangekondigd dat het realtime zichtbaarheid van operationele kosten (OPEX) mogelijk maakt voor energiebedrijven en serviceproviders in heel Europa. Door operationele gegevens in het veld te gebruiken om digitaal te bevestigen dat aan de commerciële voorwaarden van bestaande contracten is voldaan, activeren slimme contracten geautomatiseerde betalingen tussen commerciële tegenpartijen om realtime inzicht in contractuitgaven te bieden.

Energiebedrijven en serviceproviders hebben informatie nodig die hen kan helpen bij het maken van moeilijke economische keuzes”, zei Ove Sandve, landenmanager Noorwegen bij Data Gumbo. “De realtime OPEX-mogelijkheden van GumboNet ontsluiten duurzaam digitaal inzicht in de financiële gezondheid en het beheer waarmee een bedrijf kan worden opgezet om veldmetingen te koppelen aan betalingen, waardoor transactionele zekerheid wordt gestimuleerd, de cashflow wordt verbeterd, de waarde wordt verhoogd en uiteindelijk betere investeerders worden aangetrokken.”

Het beheren van de productiedynamiek inclusief arbeid, supervisie en onderhoud; chemicaliën en benodigdheden; brandstof, stroom en water; verhuur en gebruik van apparatuur; vereist naast andere diensten veel tijd en mankracht. De huidige handmatige aanpak resulteert in foutgevoelige en arbeidsintensieve papieren facturen die naast administratieve rompslomp bijdragen aan forse geschillen- en oplossingsprocessen.

Slimme contracten bieden inzicht in realtime OPEX, wat de deur opent voor Europese energiebedrijven om contractvoorwaarden te matchen zonder menselijke tussenkomst. Door een gangbaar proces van meer dan 16 stappen terug te brengen tot drie, terwijl transparantie, nauwkeurigheid en vertrouwen wordt gewaarborgd, elimineert GumboNet de noodzaak om te vertrouwen op schattingen in het veld om overlopende posten te boeken. Daarnaast geeft het exploitanten en serviceproviders de financiële zichtbaarheid die vereist is om de variabele productiekosten, zo vaak als dagelijks, volledig te verwerken.

Over Data Gumbo

Data Gumbo is een technologiebedrijf met het hoofdkantoor in Houston dat GumboNet™ levert, het massaal onderling verbonden industriële slimme contractnetwerk dat wordt beveiligd en aangedreven door blockchain. Met geïntegreerde realtime mogelijkheden die slimme contracten automatiseren en uitvoeren, vermindert GumboNet contractlekkage, maakt werkkapitaal vrij, maakt realtime contant en financieel beheer mogelijk en levert herkomst met ongekende snelheid, nauwkeurigheid, zichtbaarheid en transparantie. Naast het kantoor in Houston heeft het bedrijf dochterondernemingen in Stavanger, Noorwegen en in Londen, VK. Tot op heden heeft het bedrijf aandelenfinanciering ontvangen van Saudi Aramco Energy Ventures, de venture-dochteronderneming van Saudi Aramco, en Equinor Technology Ventures, de venture-dochteronderneming van Equinor, de grootste energie-exploitant van Noorwegen. Data Gumbo werd erkend als de Disruptive Innovator in de Forbes Energy Awards 2020 en werd benoemd tot CB Insights Blockchain 50, tussen andere awards. Ga voor meer informatie naar www.datagumbo.com of volg Data Gumbo op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Gina Manassero
Data Gumbo
VP van communicatie
gmanassero@datagumbo.com

Contacts

Mediacontact:
Gina Manassero
Data Gumbo
VP van communicatie
gmanassero@datagumbo.com