Lars Lehne aangesteld als Group CEO van Incubeta

De voormalige CEO van SYZYGY AG en Google Country Director neemt de leiding over van Alan Lipschitz, die een stap opzij doet

DEN HAAG, Nederland--()--Lars Lehne wordt Group CEO van Incubeta, de onafhankelijke digitale marketing service groep, die ook een vestiging in Nederland heeft. Lehne, die hiervoor CEO was van SYZYGY AG, neemt het stokje over van oprichter Alan Lipschitz, wiens bedrijf Interface IncuBeta Holdings in 2011 middels een omgekeerde overname inlijfde. Alan wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van Incubeta.

Lars brengt 30 jaar aan industrie-ervaring op het gebied digitale marketing mee. De afgelopen 4 jaar was hij Global CEO bij SYZYGY, onderdeel van WPP. Daarvoor was hij bij Google 7 jaar Country Director Agency DACH, waarmee hij de weg plaveide voor een verviervoudiging van de inkomsten van de tech-gigant in Duitsland. Ook heeft hij senior managementposities bekleed bij mediabureaus als Maxus, GroupM, Carat en MEC.

Naast zijn huidige rol als Group CEO van Incubeta is Lars Lid van de Raad van Advies van search tech-bedrijf Yext uit New York en betterplace.org, een Berlijnse NGO. Bovendien is hij investeerder in autoverzekeraar CLAIMINI GmbH. Als Group CEO zal Lars de positionering en groei van het bedrijf leiden, inclusief de activiteiten in Noord-Amerika, evenals de bedrijfsstrategie aansturen en groep wereldwijd verder verenigen.

Incubeta is actief in 14 landen met kantoren in steden als Londen, New York, Los Angeles, Madrid, Sydney, Kaapstad en Den Haag. In 2013 werd het zeer succesvolle internationale Net Media Planet (NMPi) overgenomen, wat voor een aanzienlijke groei zorgde voor Incubeta aangezien het zijn advertentie-aanbod verruimde. De daaropvolgende overname in 2016 van de vooruitstrevende Nederlandse marketingtechnologie-specialist DQ&A heeft de geografische én product-groei van het bedrijf verder vergroot. Dit werd gevolgd door de overname van de toonaangevende Amerikaanse creatieve specialist, Joystick, in 2018. Door deze fusies biedt Incubeta klanten een volledige reeks unieke diensten die Media, Technologie en Creative met elkaar verbinden.

In de afgelopen 12 maanden heeft Incubeta verschillende nieuwe innovatieve platformen gelanceerd. Dit omvatte de bekroonde, gepatenteerde Seamless-technologie, waaronder Seamless Search – dat de incrementele (toekomstige) opbrengst van betaalde en organische SEO-zoekwoorden meet – en Seamless Creative – dat media- en creatieve activiteiten op elkaar afstemt. Het bedrijf heeft ook een reeks nieuwe benoemingen gedaan, waaronder de senior aanstelling van John Cawdery als CEO van de VS.

Alan Lipschitz, oprichter en voorzitter van de Raad van Bestuur, zegt: “Ik ben jaren geleden begonnen met een klein Zuid-Afrikaans bedrijf en ik ben er zo trots op hoe ver het bedrijf is gekomen. Door een fantastisch team om me heen te bouwen en inspirerende bedrijven van over de hele wereld toe te voegen, is Incubeta uitgegroeid tot een toonaangevende speler in digitale marketingdiensten. Het bedrijf bevindt zich op een geweldige plek, maar ik geloof dat we een ander type leider nodig hebben om het tempo te versnellen en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

“Ik heb het volste vertrouwen dat Lars de leider is die het bedrijf nodig heeft om Incubeta vooruit te helpen. Hij heeft de expertise om het team nog hechter te maken, een duidelijke strategie te voeren en voort te bouwen op het stevige fundament dat ik heb kunnen creëren met mijn fantastische team. Het is dus met grote trots en plezier dat ik de mantel van Chief Executive Officer van de Incubeta Group aan Lars Lehne overhandig."

Lars Lehne, Group CEO van Incubeta, licht toe: “Ik ben vereerd om bij zo’n vooruitstrevend en innovatief bedrijf te komen werken. Incubeta is blijven groeien tijdens een van de meest uitdagende jaren voor de branche, wat een bewijs is van de kwaliteit en het harde werk van elk teamlid over de hele wereld. Het bedrijf floreerde onder het leiderschap van Alan en het is een groot voorrecht dat hij erop vertrouwt dat ik zijn droom kan verwezenlijken.

"Aangezien marketing zich in een snel tempo blijft ontwikkelen, is het voor merken nu moeilijker dan ooit om contact te leggen met hun klanten. Door Media, Technologie en Creative naadloos te integreren heeft Incubeta de juiste diensten en producten ontwikkeld om klanten te helpen groeien in een digitale wereld. Incubeta legt het eigenaarschap van de klantervaring weer in handen van zijn klanten. Ik kan niet wachten om te zien hoe het volgende hoofdstuk voor Incubeta eruitziet."

Michael Ossendrijver, CEO van DQ&A en Chief Strategy Officer bij Incubeta, licht toe: “Alan is een geweldige leider geweest en heeft zoveel bereikt sinds hij zijn bedrijf tien jaar geleden vanuit Zuid-Afrika begon. “Daarnaast verwelkomen we Lars met veel plezier als nieuwe CEO van de groep; ik kijk er erg naar uit om met hem samen te werken. Hij zal een geweldige aanvulling zijn op de fantastische groep mensen die wereldwijd de Incubeta Group vormen. Deze benoeming zal de unieke propositie van het bedrijf om technologie, media en creatief te combineren verder versterken, terwijl we een seamless service blijven leveren aan enkele van ‘s werelds grootste merken. "

-EINDE-

Over Incubeta:

Incubeta is de overkoepelende entiteit van drie marktleidende specialisten in technologie, media en creatief – respectievelijk DQ&A, NMPi en Joystick. Door deze drie specialismen naadloos te integreren en de wetmatigheden van marketing opnieuw onder de loep te nemen, legt Incubeta de controle over de klantervaring terug in handen van de adverteerder, zowel voor merken als bureaus.

Als de grootste en langst bestaande Google Marketing Platform (GMP)-verkooppartner in EMEA en APAC en Noord-Amerika, heeft Incubeta door samen te werken met topmerken bewezen dat ze toonaangevende specialisten zijn in het helpen van adverteerders bij het tackelen van complexe projecten zoals in-housing, dynamic creative, data-integratie, real 1:1 marketing en branche-specifieke segmentatiemodellering. Incubeta is erop ingericht om adverteerders complexe gebruikscases te leveren voor Google’s Maturity Framework en Menu of Services.

Lees meer op: incubeta.com

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met
Zoe Baptie
Account Director
Bluestripe Group
zoe.baptie@bluestripegroup.co.uk

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met
Zoe Baptie
Account Director
Bluestripe Group
zoe.baptie@bluestripegroup.co.uk