Milrem Robotics tuo markkinoille uuden Type-X-robottitaisteluajoneuvonsa

Milrem Robotics -yhtiön Type-X-ajoneuvosta tulee älykäs avustaja taistelupanssarivaunuille ja rynnäkköpanssarivaunuille, ja se pystyy hoitamaan kaikkein vaarallisimmat tehtävät ja asemat, mikä alentaa kuolemanvaaroja. (Kuva: Business Wire)

TALLINNA, Viro--()--Euroopan johtavan robotiikka- ja autonomiajärjestelmien kehittäjän Milrem Robotics -yhtiön keskiluokan Type-X-robottitaisteluajoneuvo on läpäissyt ensimmäiset liikkuvuustestinsä.

Type-X-ajoneuvosta tulee älykäs avustaja taistelupanssarivaunuille ja rynnäkköpanssarivaunuille, ja se pystyy hoitamaan kaikkein vaarallisimmat tehtävät ja asemat, mikä alentaa kuolemanvaaroja.

”Type-X-ajoneuvo tarjoaa vastaavan tai suuremman tulivoiman ja taktisen käytön kuin rynnäkköpanssarivaunuilla varustettu yksikkö. Se tarjoaa keinot murtaa vihollisen puolustusasemat omien joukkojen pienimmällä mahdollisella riskillä, ja kadonneen robottitaisteluajoneuvon korvaaminen on vain logistinen kysymys”, toteaa Milrem Robotics -yhtiön toimitusjohtaja Kuldar Väärsi.

Type-X voidaan varustaa jopa 50 mm tykillä. Enintään 30 mm tykillä robottitaisteluajoneuvo voidaan pudottaa ilmasta - malleissa C-130J ja KC-390 voi olla yksi, mallissa A400M kaksi ja mallissa C-17 viisi.

”Ajoneuvo varustetaan älykkäillä toiminnoilla, kuten seurannalla, reittipistenavigoinnilla ja esteiden tunnistuksella, tekoälyn ollessa osa algoritmeja”, Väärsi totesi. ”Myös ohjelmistokehittäjämme ovat ottaneet aivan uuden ja innovatiivisen lähestymistavan, jotta etäohjattu käyttö olisi mahdollista suurilla nopeuksilla.”

12 tonnin painon ja tehokkaan virranhallinnan ansiosta ajoneuvon maasto-ominaisuudet ovat erinomaiset. Sen korkeus on 2,2 m, ja takana oleva moottori takaa matalat visuaaliset ja lämpöominaisuudet.

Perinteiseen rynnäkköpanssarivaunuun verrattuna Type-X on kolme tai neljä kertaa kevyempi ja sen kustannukset ovat huomattavasti alhaisempia. Se on suunniteltu älykkäällä ennustavalla huollolla yhdistettynä kunnon ja käytön valvontajärjestelmän sekä johtojenvaihtoyksikön periaatteeseen, mikä takaa alhaiset kustannukset käyttöiän aikana sekä pienen logistisen jalanjäljen. Sen hybridivoimansiirto ja kumitelat alentavat kustannuksia käyttöiän aikana huomattavasti.

Milrem Robotics hyödynsi Type-X-ajoneuvon luomisessa tietoa, jonka se on saanut miehittämättömän THeMIS-maastoajoneuvonsa kehittämisestä, joka on tarkoitettu tukemaan jalkaväkeä, ja ajoneuvon on hankkinut 10 maata mukaan luettuna seitsemän NATOn jäsenmaata: Ranska, Norja, Iso-Britannia, USA, Saksa, Alankomaat ja Viro.

Milrem Robotics on Euroopan johtava robotiikka- ja autonomiajärjestelmien kehittäjä, jolla on kaksi toimipaikkaa Virossa, yksi Ruotsissa ja Suomessa sekä pian yksi Alankomaissa.

Yhtiö johtaa yhteenliittymää, jolle on myönnetty 30,6 miljoonaa euroa Euroopan komission puolustusteollisesta kehittämisohjelmasta (EDIDP) eurooppalaisen standardoidun miehittämättömän maajärjestelmän kehittämiseen.

Katso Type-X-video: https://youtu.be/34-NWYQ0L0c

Contacts

Gert Hankewitz
Export Director
Gert.hankewitz@milrem.com

Contacts

Gert Hankewitz
Export Director
Gert.hankewitz@milrem.com