Phyton Biotech kondigt de succesvolle oprichting aan van plantaardige cellijnen als belangrijkste bouwsteen voor de behandeling van zeldzame dermatologische aandoeningen

FORT WORTH, Texas--()--Phyton Biotech heeft vandaag aangekondigd dat het hoogproductieve plantencellijnen heeft opgezet van Veratum californicum, de bron van cyclopamine, een belangrijke grondstof voor PellePharm’s patidegib topische gel, een onderzoeksbehandeling voor zeldzame dermatologische aandoeningen. Dit is de eerste stap in de inspanningen om de hernieuwbare productie van cyclopamine mogelijk te maken.

Door middel van Phytons gepatenteerde Plant Cell Fermentation (PCF®) -technologie hebben onderzoekers met succes hoogproductieve plantencellijnen van V. californium ontwikkeld en protocollen voor cryopreservatie opgesteld, waardoor een stabiele langdurige opslag van cellijnen in vloeibare stikstof mogelijk is. Bovendien toonde Phyton Biotech zijn vermogen aan om cyclopamine rechtstreeks uit V. californicum-plantencelculturen via PCF® tot expressie te brengen en toonde het ook aan dat cyclopamine efficiënt tot expressie kan worden gebracht in een standaard bioreactoromgeving. Verdere ontwikkeling en volledig opschaling naar een commercieel levensvatbaar proces wordt verwacht in de volgende projectfase.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julia Smith, Finch Media
Julia@FinchMedia.net

Contacts

Julia Smith, Finch Media
Julia@FinchMedia.net