A JPMorgan Chase felvásárol egy vezető utaztatási és vásárlói hűségprogramot működtető üzletágat

A JPMorgan Chase a cxLoyalty modern és skálázható technológiai platformjának megvásárlása révén átalakítja teljes körű szolgáltatást nyújtó utazási üzletágát

NEW YORK--()--A JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) és a cxLoyalty Group Holdings ma bejelentették, hogy megállapodást írtak alá, melynek értelmében a JPMorgan Chase megvásárolja a cxLoyalty Group Holdings Global Loyalty divízióját. Az ügylet eredményeként a JPMorgan Chase & Co. tulajdonába kerülnek a cxLoyalty vezető technológiai platformjai, egy teljes körű szolgáltatást nyújtó utazási ügynökség, továbbá ajándékkártyákkal és -árucikkekkel, valamint pontgyűjtő programokban gyűjtött pontok kezelésével foglalkozó egységei.

„Ez a befektetés is igazolja elkötelezettségünket aziránt, hogy minél több kivételes utazási előnyt biztosítsunk nagy és gyorsan növekvő ügyféltáborunk tagjainak. Az emberek szerte a világon szeretnének újra vakációzni és utazni, és mi reméljük, hogy ez sokak számára már a közeljövőben valós lehetőséggé válik. A cxLoyalty utaztatási és hűségprogram üzletágának felvásárlása lehetővé teszi számunkra, hogy sok millió Chase ügyfelünknek minden eddiginél teljesebb élményt nyújtsunk, mihelyt úgy gondolják, hogy az utazás biztonságos és többé már nem fenyegeti egészségüket” – fejtette ki Marianne Lake, a JPMorgan Chase Consumer Lending egységének vezérigazgatója.

A cxLoyalty a vásárlói hűségprogramot működtető és technológiai megoldásokat kínáló cégek közt vezetőnek számít, és több mint 40 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkezik ezeken a területeken. A vásárlói hűségprogramok megtervezése és működtetése terén birtokolt szakértelme tökéletes kiegészítője az ügyfeleinek kiemelkedő és egyedi értéket nyújtó cégként ismert JPMorgan Chase birtokában lévő szaktudásának. Az ügylet várakozásaink szerint felgyorsítja a hűségprogramok terén kiépített erős alaptermékeink (ideértve a Chase Ultimate Rewards platformját és a cxLoyalty meglévő termékeit) fejlődését, miáltal teljes körű, az indulástól az érkezésig minden lépést lefedő utazási élményt fogunk tudni nyújtani minden ügyfelünknek. A cxLoyalty márka irányítása és a meglévő ügyfélkapcsolatok kezelése továbbra is a cxLoyalty csoport vezérigazgatója, Todd Siegel feladata lesz.

„A JPMorgan Chase a legjobb partner ahhoz, hogy további befektetésekkel segítse vezető vásárlói hűségprogramot működtető üzletágunkat” - nyilatkozta Todd Siegel, a cxLoyalty vezérigazgatója. „Ez az együttműködés lehetővé teszi számukra, hogy megerősítsük és kibővítsük technológiai megoldásainkat és a hűségprogramok tartalmait, és személyre szabott, világszínvonalú ügyfélélményt biztosítsunk a Fortune magazine 500 legnagyobb vállalatot tartalmazó listáján szereplő klienseinknek és ügyfeleiknek a világ minden táján.”

Lake úrhölgy hozzátette: „Örömmel üdvözöljük Toddot és a cxLoyalty-t a JPMorgan Chase-nél, és nagy várakozással tekintünk a közös munka elé, melynek eredményeként még több értéket teremthetünk közös ügyfeleink számára.”

A JPMorgan Chase hitelkártya divíziójának ügyfelei továbbra is az Ultimate Rewards programot vehetik igénybe, és hamarosan még teljesebb utazási élményekben lehet részük.

Amit a JPMorgan Chase & Co.-ról tudni kell…

A JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM) a világ minden táján jelen lévő, globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó, vezető vállalat, mely 3,2 billió USA dollár értékű eszközökkel rendelkezik. A cég vezető szerepet játszik a kereskedelmi és befektetési banki, fogyasztói, illetve kisvállalkozási pénzügyi szolgáltatások, a pénzügyi tranzakciók feldolgozása és a vagyonkezelés terén. A Dow Jones Ipari Átlag (Dow Jones Industrial Average) mutató kiszámításakor figyelembe vett vállalatok közé tartozó JPMorgan Chase & Co. több millió ügyfelet szolgál ki az Amerikai Egyesült Államokban, és a világ legnevesebb vállalatai, intézményei és számos kormányzat is J.P. Morgan és Chase márkáinak ügyfélkörébe tartozik. A JPMorgan Chase & Co.-ról a következő internetes címen állnak rendelkezésre információk: www.jpmorganchase.com.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Contacts

Amy Bonitatibus, Chief Communications Officer, Chase, amy.m.bonitatibus@jpmorgan.com
Ashley Dodd, head of Card Communications, Chase, ashley.e.dodd@chase.com

Contacts

Amy Bonitatibus, Chief Communications Officer, Chase, amy.m.bonitatibus@jpmorgan.com
Ashley Dodd, head of Card Communications, Chase, ashley.e.dodd@chase.com