A Spotify 2021 első felében elindítja szolgáltatását Dél-Koreában

NEW YORK és SZÖUL--()--A Spotify (NYSE: SPOT) ma bejelentette, hogy 2021 első felében elindítja szolgáltatását Dél-Koreában. A már most is a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója több mint 60 millió zeneszámhoz és 4 milliárdnál is több lejátszási listához biztosít majd hozzáférést a koreai hallgatók számára. A szolgáltatás elérhetővé válása lehetővé teszi a koreai művészeknek, hogy kapcsolatot létesíthessenek a helyi zenerajongóikkal és a Spotify 320 millió felhasználójával világszerte. Ugyanakkor a Spotify-on keresztül a koreai hallgatók számára hozzáférhetővé válnak a világ különféle részein élő művészek alkotásai és a nemzetközi zenei kínálat is.

A világ egyik leggyorsabban növekvő, jelentős zenei piacának* és a globális szinten is a hatodik legnagyobb zenepiacnak számító Dél-Korea** kulcsfontosságú a Spotify számára azon küldetésének teljesítése szempontjából, hogy egymillió kreatív alkotónak lehetőséget biztosítson a művészetük gyakorlása révén való megélhetésre, és ugyanakkor zenerajongók milliárdjainak arra, hogy élvezzék ezeket az alkotásokat és inspirációt merítsenek belőlük. A Spotify segíteni szeretné a koreai zenestreaming ökoszisztéma növekedésének felgyorsítását, hogy a művészek, a lemezkiadók, a forgalmazók és a rajongók egyaránt élvezhessék egy fejlett zenepiac előnyeit.

„Izgatottan várjuk szolgáltatásunk közeljövőben való elindulását Dél-Koreában, amely a zene, a kultúra és a technológiai innováció elismert központjának számít” - nyilatkozta Alex Norström, a Spotify Chief Freemium Business üzletágának vezető tisztviselője. „A Spotify már jó néhány éve együttműködik a koreai zeneipar szereplőivel. Büszkék vagyunk arra, hogy szerepet játszottunk a K-pop globális sikertörténetében, bemutatva a műfajt platformunkon, és így lehetővé téve annak felfedezését a világ minden táján, Ázsiától kezdve Dél-Amerikán és Európán keresztül egészen a Közel-Keletig. Nagy várakozással tekintünk a nagyra becsült koreai partnereinkkel való együttműködés elé, mely révén további koreai művészeket fedezhetünk fel és összekapcsolhatjuk őket dél-koreai és a világ többi részén élő rajongóikkal.”

Mióta a Spotify 2014-ben bemutatta első K-Pop lejátszási listáját, a hallgatók több mint 180 milliárd percnyi ebbe a műfajba tartozó zeneanyagot töltöttek le, és 120 milliónál is több K-Pop zeneszámot adtak hozzá lejátszási listáikhoz a Spotify-on. A K-Pop hallgatógárda aránya több mint 2000%-kal nőtt az utóbbi hat évben. Ma már a Spotify K-Pop műfajt kínáló szegmensében a koreai zene széles kínálata érhető el, ideértve a K-popot, a hip-hopot, az indie-t, az OST-t, a R&B-t és számos egyéb változatot, valamint a frissen felfedezett K-zenei tehetségeket bemutató ‘RADAR Korea’ elnevezésű lejátszási listát is, továbbá a Spotify globális szintű, feltörekvő művészeket népszerűsítő programjának egy részét. A szegmens több mint 64 országban mutatja be a helyi alkotókat, ideértve Oroszországot, Indiát, Brazíliát és az Egyesült Arab Emírségeket is.

# # #

* Az IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) [Nemzetközi Hangfelvétel-ipari Szövetség] adatai szerint (https://www.ifpi.org/ifpi-global-music-report-2019/)

** Az IFPI adatai szerint (https://www.ifpi.org/wp-content/uploads/2020/07/Global_Music_Report-the_Industry_in_2019-en.pdf)

Amit a Spotify Technology S.A.-ról tudni kell…

A 2008-ban létrehozott Spotify visszafordíthatatlanul átformálta a zenehallgatási szokásokat. Küldetésünknek tekintjük az emberi kreativitás kibontakoztatásának elősegítését azáltal, hogy egymillió kreatív alkotónak lehetőséget biztosítunk a művészetük gyakorlása révén való megélhetésre, és ugyanakkor zenerajongók milliárdjainak arra, hogy élvezzék ezeket az alkotásokat és inspirációt merítsenek belőlük.

A platformunkon elérhető több mint 60 millió zeneszámnak és 4 milliárdnál is több lejátszási listának köszönhetően ma mi vagyunk a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója, amelynek szolgáltatásait 92 piacon több mint 320 millió felhasználó veszi igénybe.

A vállalatra vonatkozó lényeges információk közzétételére Investors és For the Record weboldalainkat, valamint az Investors weboldalunk „Resources – Social Media” fülén felsorolt közösségi médiumokat használjuk. További információkért vagy képanyagért, illetve a sajtócsoporttal való kapcsolatfelvétel céljából kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://newsroom.spotify.com/.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Sajtókapcsolatok:
USA - Spotify: