AudioValley breidt internationale dekking uit via een samenwerking met MediaDonuts in India en Zuid-Oost Azië

BRUSSELS--()--Koersgevoelige Informatie:

AudioValley (Paris:ALAVY) (Brussels:ALAVY) (ISIN-code: BE0974334667/ticker: ALAVY), een internationale specialist in digitale audio-oplossingen, en MediaDonuts, een internationale adtech-groep, gaan samenwerken om de digitale audio-aanbod van Targetspot in India en Zuid-Oost Azië te exploiteren.

Met deze samenwerking zet AudioValley een nieuwe stap in haar streven om internationaal uit te breiden. Tegen de achtergrond van goede huidige verkoopcijfers en de versterking van haar verkoopstructuur met de recente toewijzing van een partnership development director, heeft de Groep als doel gesteld om aan het einde van 2021 10 nieuwe landen te veroveren en zich expliciet te richten op locale samenwerking. Deze nieuwe deal met MediaDonuts in India en 6 landen in Zuid-Oost Azië waar MediaDonuts marktleider is, is dus een grote mijlpaal wat betreft haar internationale ontwikkelingsdoelstellingen.

MediaDonuts is in 2010 in België opgericht en is een online advertentie- en technologiebedrijf dat adverteerders helpt presteren en hun doelen helpt bereiken op verschillende digitale mediakanalen. Het is een internationaal bedrijf met kantoren in 11 landen, in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Azië en de Stille Oceaan en de VS met hoofdkantoren in België en Singapore. Het bedrijf houdt zich onder andere bezig met digitale marketing, mediavertegenwoordiging, maar ook tech en insights.

Deze samenwerking brengt 2 specialisten bij elkaar die een gezamenlijke visie delen over de strategische waarde van hoogwaardige digitale audio. Conform de overeenkomst biedt MediaDonuts haar klanten in India, Maleisië, Thailand, Vietnam, Filipijnen, Singapore en Indonesië toegang tot de digitale audio-aanbod van Targetspot, het adtech-bedrijf van de Groep. De dochteronderneming van AudioValley profiteert op haar beurt weer van de leidende positie van MediaDonuts op het gebied van de verkoop van audio-advertenties in de regio.

Eric van der Haegen, Partner Development Director voor Targetspot, zegt het volgende over deze mijlpaal: “We zijn erg blij dat we de kans krijgen samen te werken met zo'n belangrijke speler in Zuid-Oost Azië. Het wordt een goede partner voor onze ontwikkeling binnen de regio. Samen met MediaDonuts geloven we sterk in de mogelijkheden van digitale audio binnen deze regio, waar de groei aangestuurd wordt door de progressieve omschakeling van advertenties naar digitaal. Het is nog maar het begin, maar ik ben ervan overtuigd dat de regio bij kan dragen aan de groei van de Groep.”

“Met steeds meer schermloze momenten zijn we enorm enthousiast om samen te werken met AudioValley, wereldwijd leider en pionier in digitale audio, om merken te koppelen aan luisteraars in India en Zuid-Oost Azië. Met behulp van gegevenspunten op basis van het gedrag van gebruikers, kunnen merken nu audio gebruiken om hun publiek rechtstreeks toe te spreken en ze op momenten te bereiken wanneer visuals dat niet kunnen”, zei Pieter-Jan de Kroon, Managing Director (Azië en de Stille Oceaan) bij MediaDonuts.

AudioValley heeft de intentie haar strategie van internationale uitbreiding voort te zetten via goede lokale samenwerkingen en blijft haar ambitieuze doel van 10 nieuwe landen aan het einde van 2021 nastreven. Deze nieuwe mijlpaal voor Targetspot, samen met de heropleving van haar tweede bedrijf Jamendo, vormt de komende maanden en jaren een solide basis voor de groei van de Groep.

Volgende evenement (na beurssluiting):
Volledige jaaromzet FY2020
27 januari 2021

Contacts

AUDIOVALLEY
Sébastien Veldeman
+32 (0) 2 466 31 60
investorrelations@audiovalley.com

ACTIFIN, financial communications
Simon Derbanne
+33 (0) 1 56 88 11 14
sderbanne@actifin.fr

ACTIFIN, financial press relations
Jennifer Jullia
+33 (0) 1 56 88 11 19
jjullia@actifin.fr

Contacts

AUDIOVALLEY
Sébastien Veldeman
+32 (0) 2 466 31 60
investorrelations@audiovalley.com

ACTIFIN, financial communications
Simon Derbanne
+33 (0) 1 56 88 11 14
sderbanne@actifin.fr

ACTIFIN, financial press relations
Jennifer Jullia
+33 (0) 1 56 88 11 19
jjullia@actifin.fr