Luxemburg start praktijktest van een internationale norm voor een digitale circulaire vingerafdruk voor producten

LUXEMBURG--()--Het ministerie van Economische Zaken van Luxemburg heeft zojuist fase twee van de ontwikkeling van een internationale standaard gelanceerd. Het geeft informatie over de circulariteit van producten aan alle belanghebbenden in hun waardeketen. Een eerste levensvatbare versie van de standaard wordt in de praktijk getest, waardoor het meest geschikte bestuursmodel, het auditschema en betrouwbare IT-systemen voor het beheer ervan kunnen worden geĆÆdentificeerd.

Luxemburg startte in 2018 het Circularity Dataset Initiative om de moeilijkheid voor de industrie en consumenten om toegang te krijgen tot betrouwbare gegevens over de circulaire eigenschappen van een product aan te pakken. Er ontbreekt veel informatie over circulariteit, omdat het genereren en verwerken ervan te veel menselijke en financiƫle middelen vereist. Bovendien staan handelsgeheimen de transparantie in de weg en ontbreken rapportagestandaarden, waardoor fabrikanten worden gedwongen verschillende datasets in verschillende formaten naar klanten en productplatforms te sturen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Paul ZENNERS
Ministry of the Economy
E-mail : paul.zenners@eco.etat.lu
Tel. : (+352) 247-74126
Mobile : (+352) 621 409 141

Contacts

Paul ZENNERS
Ministry of the Economy
E-mail : paul.zenners@eco.etat.lu
Tel. : (+352) 247-74126
Mobile : (+352) 621 409 141