LexFinance Announced a Favorable Partial Award in a US$ 28 Billion Arbitration Against Brazil and for the Benefit of Petrobras

LexFinance kondigde een gunstige gedeeltelijke toekenning aan in een arbitrage van $ 28 miljard tegen Brazilië en ten voordele van Petrobras

LIMA, Peru--()--LexFinance kondigde een gunstige gedeeltelijke toekenning aan in een arbitrage van $ 28 miljard tegen Brazilië en ten voordele van Petrobras.

De claim is ingediend door een minderheidsaandeelhouder van Petrobras tegen de Braziliaanse regering voor de economische verliezen die Petrobras heeft geleden als gevolg van corruptiepraktijken die zijn onthuld in het Car Wash-onderzoek en veroorzaakt door het machtsmisbruik van de Braziliaanse regering als controlerende aandeelhouder van Petrobras.

De gedeeltelijke uitspraak erkende de arbitrage van het geschil, dat de Braziliaanse regering onderworpen is aan de arbitrageclausule en de status van de eiser die door LexFinance wordt gefinancierd om namens en ten behoeve van Petrobras op te treden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Heitor Castro, Daniel Febrero, 55-1-246-6217
heitor.castro@lex-finance.com
daniel.febrero@lex-finance.com

Contacts

Heitor Castro, Daniel Febrero, 55-1-246-6217
heitor.castro@lex-finance.com
daniel.febrero@lex-finance.com