Taipei Exchange maakt van duurzaamheid een hoeksteen van de kapitaalmarkt

Taipei Exchange is making sustainability a cornerstone of the capital market (Graphic: Business Wire)

TAIPEI, Taiwan--()--De Taipei Exchange (TPEx) kondigde op 6 oktober 2020 de “Operationele Richtlijnen voor Duurzaamheidsobligaties” aan. Dit maakte de weg vrij voor de beursnotering van duurzaamheidsobligaties in Taiwan voor de eerste keer. Op 6 november debuteerden twee obligaties uitgegeven onder de nieuwe richtlijnen, met een totale waarde van $ 70 miljoen, op de TPEx, wat niet alleen een mijlpaal betekende voor de TPEx, maar ook voor duurzame ontwikkeling op de kapitaalmarkten van Taiwan.

De voorzitter van TPEx, de heer Philip Chen, gaf commentaar op de cruciale rol van TPEx bij het bevorderen van duurzaamheid. “We hebben in 2017 groene obligaties geïntroduceerd bij TPEx, waarmee we een gereguleerde omgeving hebben gecreëerd voor groene projecten om het financieringsgat te overbruggen. De markt zag een aanzienlijke groei snel nadat het werd gelanceerd. We streven er nu naar om kapitaalstromen naar maatschappelijk verantwoorde en duurzame projecten te vergemakkelijken met de evolutie van de markt voor groene obligaties naar een allesomvattende duurzame obligatiemarkt. ” Hij benadrukte dat de classificatiestandaarden die worden toegepast op het gebruik van de opbrengsten, de vereisten voor externe beoordeling en de rapportagevoorschriften voor de duurzame obligatiemarkt van TPEx allemaal van wereldklasse zijn. Deze omvatten de principes en richtlijnen van de International Capital Market Association (ICMA), evenals de mechanismen die van kracht zijn bij andere grote internationale beurzen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Karen Chen: yichun@tpex.org.tw
Iris Yang: irisyang@tpex.org.tw

Contacts

Karen Chen: yichun@tpex.org.tw
Iris Yang: irisyang@tpex.org.tw