Seoul Fintech Lab ondersteunt Koreaanse Fintech-startups om naar Europa te verhuizen

Om een online bijeenkomst te organiseren met Luxemburgse investeerders en experts uit de financiële sector

Seoul Fintech Lab zal op 26 november een online bijeenkomst 10X extensie in Luxemburg houden voor netwerksessies en sessies voor investeerdersrelaties tussen binnenlandse bedrijven die zich willen vestigen in Europa en Europese investeerders en financiers. Het evenement zal worden gestart met het welkomstwoord van Stéphane Pesch, CEO van de Luxembourg Private Equity & Venture Capital Association, gevolgd door de introductie van het ecosysteem van Seoul Fintech Lab en de Luxemburgse fintech, evenals de paneldiscussie over de samenwerking tussen conventionele financiële instellingen en fintech-bedrijven. Daarna zullen startups van Seoul Fintech Lab zoals BC Labs, Spiceware, XQuant, Quotabook en Finhaven een beknopte presentatie houden voor hun bedrijf, met aan het einde een vraag en antwoord-sessie met Luxemburgse deelnemers. (Afbeelding: Business Wire)

SEOUL, Zuid-Korea--()--Seoul Fintech Lab, gelanceerd door de Seoul Metropolitan Government in een poging om van de stad een van de financiële centra van de wereld te maken, zal op 26 november een online bijeenkomst 10X extensie in Luxemburg houden voor netwerksessies en sessies voor investeerdersrelaties tussen binnenlandse bedrijven die zich willen vestigen in Europa en Europese investeerders en financiers.

Het evenement is bedoeld om zakelijke matchingsmogelijkheden te bieden aan deze startups binnen Seoul Fintech Lab met Luxemburgse investeerders, fintech-bedrijven en experts uit de financiële sector.

Het Groothertogdom wordt beschouwd als een fintech-hoofdstad van de wereld omdat het wettelijke toegangsbelemmeringen biedt door belastingvoordelen en snelle goedkeuring te bieden. Aangezien het oprichten van een bedrijf in Luxemburg in dezelfde mate wordt erkend in andere lidstaten van de Europese Unie, biedt dit een goede mogelijkheid om naar andere Europese landen te verhuizen. Dat is de reden waarom het land de bestemming wordt genoemd om een visum te krijgen voor zaken in de hele EU.

Veel internationale bedrijven zoals eBay, Skype, Amazon en Rakuten hebben hun Europese hoofdkantoor in het land, terwijl PayPal, een groot fintech-bedrijf, toestemming heeft gekregen om daar een bank op te richten.

Het evenement van de dag zal worden gestart met het welkomstwoord van Stéphane Pesch, CEO van de Luxembourg Private Equity & Venture Capital Association (LPEA), gevolgd door de kennismaking met het ecosysteem van Seoul Fintech Lab en de Luxemburgse fintech, evenals de paneldiscussie over de samenwerking tussen conventionele financiële instellingen en fintech-bedrijven.

Daarna zullen startups van Seoul Fintech Lab zoals BC Labs, Spiceware, XQuant, Quotabook en Finhaven een beknopte presentatie houden voor hun bedrijf, met aan het einde een vraag en antwoord-sessie met Luxemburgse deelnemers.

Seoul Fintech Lab heeft het evenement zorgvuldig voorbereid in samenwerking met LUXKO, de Luxemburgse startup-accelerator, zodat de zakelijke matching probleemloos kon worden uitgevoerd.

KeunJin Kim, CEO van Spiceware, een van de Koreaanse startups die aan het evenement deelnamen, zei: "Er zijn al verschillende fintech-startups die zich in Luxemburg vestigen. Via deze online bijeenkomst voor een volwaardige entree op de Europese markt, hopen we onze diensten te promoten bij het Europese publiek en tegelijkertijd potentiële klantenfirma's met privacybeschermingskwesties te beschermen."

HoHyun Ko, hoofd van Seoul Fintech Lab, zei: "Met dit programma zijn we van plan om volledige ondersteuning te bieden aan binnenlandse fintech-startups in de vorm van het aantrekken van buitenlandse investeringen, het ondertekenen van partnerschappen en hulp bij het betreden van de Europese markt."

De online aanmelding voor de bijeenkomst in Luxemburg is beschikbaar op de website van Seoul Fintech Lab (https://seoulfintechlab.kr/en/news/2530).

Lijst met startups die actief zijn binnen Seoul Fintech Lab

1. BC Labs

VOLTA biedt een open marktplaats voor handelsstrategieën die particuliere investeerders en professionele handelaren met elkaar verbindt, zodat particuliere investeerders als professionals kunnen handelen met de hulp van professionele handelaren.

Er zijn veel teams die bestaan uit slechts een of twee getalenteerde programmeurs die hoge winsten behalen door slechts een paar algoritmen voor handelsstrategieën uit te voeren. Deze groepen missen echter de middelen zoals het merk, de organisatie, het kapitaal voor marketing, financiering en klantenservice, en ze zijn op zoek naar een geautomatiseerd platform zodat ze zich uitsluitend kunnen concentreren op de handel.

2. Spiceware

Spiceware on Cloud is SaaS die veilig alle gegevens beschermt die worden beheerd door ondernemingen in de financiële, openbare, telecommunicatie- en gezondheidszorgsector door diensten voor databeveiliging en PII-bescherming (persoonlijk identificeerbare informatie) te bieden voor het bouwen van infrastructuur met behulp van cloud, big data en AI.

Het is een cloud-native PII-beschermingsdienst met de volgende kenmerken: Encryptie, toegangslogboekbeheer, verwijdering van PII, anonimisering en pseudonimisering.

Het bedrijf werd in 2017 opgericht en er is in geïnvesteerd door AhnLab, een groot IT-beveiligingsbedrijf in Zuid-Korea, samen met andere durfkapitalisten in Korea. Spiceware is een Amazon APN Select Technology Partner in de categorie DB-encryptie sinds 2018.

3. XQuant

XQuant is een toonaangevende Koreaanse specialist voor de verwerking en analyse van ongestructureerde data voor financiële instellingen. Onze producten TS-Expert en ESG-Analytics helpen uw organisatie de relevante informatie te extraheren en de efficiëntie van uw team te verbeteren. www.xquant-ai.com

4. Quotabook

Quotabook is een aandelenbeheerplatform voor zowel bedrijven als investeerders. Startups en durfkapitalisten kunnen cruciale aandelengegevens en corporate governance-kwesties synchroniseren via een online aandelenplatform, zodat elke aandeelhouder en portefeuillebedrijf kan communiceren via één enkele waarheidsbron. Quotabook wordt gebruikt door de meeste van de beste durfkapitalisten en startups in Korea, terwijl het ook partnerschappen heeft met 33% van de transferagenten in Korea. Het bedrijf werd eind 2019 opgericht en werd sindsdien gefinancierd door bijna 20 durfkapitalisten, accelerators en banken.

5. Finhaven

Finhaven is een kapitaalmarkttechnologiebedrijf dat een eenvoudige, veilige en beveiligde papierloze bewaar- en afwikkelingsoplossing biedt voor alle marktdeelnemers. Ons technologieplatform maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie en omvat KYC, AML, geschiktheid, kapitaalverhoging, primaire distributie, marktplaats, afwikkeling, bewaarinstelling, investeerdersrelaties en bedrijfsactie beheer. Dit nieuwe digitale kapitaalmarktsysteem zal realtime afwikkeling bevatten, waardoor vereffeningsinstellingen, centrale bewaarinstellingen en bewaarders overbodig worden. Finhaven Capital, een volledige dochteronderneming van Finhaven Technology Inc. is een geregistreerde vrijgestelde markthandelaar in zes rechtsgebieden, van BC tot QC in Canada (Finhaven Capital opereert als 'Finhaven Private Markets'). Finhaven Asia, een andere dochteronderneming van Finhaven, is gevestigd in Seoul om de activiteiten van het bedrijf op Aziatische markten uit te breiden.

Over Seoul Fintech Lab

Seoul Fintech Lab werd in 2018 opgericht door de Seoul Metropolitan City. In oktober 2019 verhuisde het Lab zijn kantoor naar Yoido in Seoul, zodat het zijn concurrentievermogen kan vergroten door de interactie met financiële bedrijven in het gebied te versterken. Het Lab biedt ruimte aan fintech-startups voor maximaal twee jaar, terwijl het acceleratorprogramma's biedt die op maat worden gemaakt voor hun groeibehoeften. Het Lab is van plan om het aantal startups in 2020 te verhogen tot 100.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Seoul Fintech Lab
Young Soh
+82 2 786 0650
young@seoulfintechlab.kr

Contacts

Seoul Fintech Lab
Young Soh
+82 2 786 0650
young@seoulfintechlab.kr