Klarrio sluit zich aan bij GAIA-X van de EU als Dag 1-lid

Het bedrijf biedt expertise in de data-industrie, beste praktijken voor de data-infrastructuur en soevereiniteitsinitiatief

ANTWERPEN, België--()--Klarrio heeft vandaag aangekondigd dat het een Dag 1-lid van het GAIA-X data-infrastructuur initiatief van de Europese Unie is geworden.

Klarrio brengt diepgaande expertise in cloud-native data-streaming, data-engineering en datawetenschap naar het project. Het bedrijf zal samenwerken met andere Europese bedrijven en organisaties om branchekennis, beste praktijken en gebruikssituaties te delen terwijl het initiatief voorbereidingen treft voor de lancering in 2021.

GAIA-X streeft naar het bouwen van een veilige, uniforme en federatieve data-infrastructuur voor Europese landen en bedrijven. Het wordt gevestigd in de EU en wordt beschermd door de wetgeving inzake gegevensbescherming van de EU, terwijl het innovatie en digitale soevereiniteit bevordert.

“GAIA-X is een belangrijk initiatief voor alle Europese bedrijven omdat het een sterkere focus op gegevensbeheer, digitale soevereiniteit, privacyhandhaving en gegevenseigendom naar zijn burgers zal vergemakkelijken”, aldus Kurt Jonckheer, medeoprichter en CEO van Klarrio. “We zijn vereerd om Dag 1-lid te zijn van de organisatie en we kijken ernaar uit om de visie en realiteit van een data-gestuurde samenleving op de voorgrond te brengen bij bedrijven en consumenten in de EU.”

Klarrio werkt aan het initiatief samen met Agoria, een industrieconsortium dat de Belgische hub van GAIA-X leidt, genaamd ‘GAIA-X voor België’. Ze werken ook samen met de International Data Spaces Association (IDSA), waarvan Klarrio lid is.

Het bedrijf maakte deze aankondiging tijdens de GAIA-X-top dat werd gehouden van 18-19 november 2020.

Over Klarrio

Klarrio is een systeemintegratie-, advies- en softwareontwikkelingsbedrijf gespecialiseerd in real-time datastreaming. Klarrio is een allesomvattende bron voor integratiediensten die expertise van cloud-native/open-source vereisen, en biedt een strategische brug naar opkomende technologieën, zoals IoT, big data en AI. www.klarrio.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jeff Green, greenj@burns-360.com, +1-214-521-8596 x101

 

Contacts

Jeff Green, greenj@burns-360.com, +1-214-521-8596 x101