Eerste patiënten behandeld met ‘s werelds kleinste hartpomp, de 9Fr Impella ECP

Impella ECP is the world’s smallest heart pump. (Graphic: Business Wire)

DANVERS, Massachusetts--()--Abiomed (NASDAQ: ABMD) kondigt aan dat de eerste twee patiënten zijn behandeld met de Impella ECP uitbreidbare percutane hartpomp. Impella ECP is de kleinste hartpomp ter wereld. Het meet 9 French (Fr) (3 millimeter) in diameter bij inbrengen en verwijderen uit het lichaam. In het hart zet het uit terwijl het de pompfunctie van het hart ondersteunt, met piekstromen van meer dan 3,5 l/min.

De eerste Impella ECP-patiënt werd behandeld door Amir Kaki, MD, een interventionele cardioloog en directeur van mechanische ondersteuning van de bloedsomloop in het Ascension St. John Hospital in Detroit, onderdeel van Ascension Michigan. De patiënt had een ernstige vernauwing van zijn kransslagaders. Dr. Kaki opende met succes de slagaders van de patiënt door verschillende percutane ingrepen uit te voeren met ondersteuning van Impella ECP, waaronder atherectomie en twee ballonvullingen van één minuut.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com

Contacts

Sarah Karr
Communications Manager
978-882-8211
skarr@abiomed.com