Saudi-Arabië en de Internationale Telecommunicatie-unie kondigen MoU aan ter ondersteuning van AI voor inspanningen op het gebied van duurzame ontwikkeling

RIYADH, Saoedi-Arabië--()--Saoedi-Arabië, vertegenwoordigd door de Saudi Data and AI Authority (SDAIA), en de International Telecommunication Union (ITU) hebben vandaag een memorandum van overeenstemming (MoU) aangekondigd om samen te werken aan initiatieven ter ondersteuning en meer inspanningen leveren om de voordelen van AI-technologieën en toepassingen voor duurzame ontwikkeling te optimaliseren.

In het kader van het partnerschap zal Saoedi-Arabië de ITU ondersteunen bij het ontwikkelen van projecten, activiteiten en initiatieven die, onder andere, gericht zijn op het faciliteren van grotere participatie van meerdere belanghebbenden, internationale samenwerking en kennisdeling om de voortgang in de richting van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN te versnellen. . Dit kan mogelijk het ontwikkelen van initiatieven omvatten zoals een “AI Readiness Landscape Framework” dat de reacties, vorderingen en best practices met betrekking tot AI-beleidskaders zou onderzoeken en benadrukken.

Het memorandum van overeenstemming werd aangekondigd door HE Dr. Abdullah Bin Sharaf Alghamdi, president van SDAIA, en HE Houlin Zhao, secretaris-generaal van ITU, tijdens een virtuele ceremonie als onderdeel van de Global AI Summit 2020.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

For more information contact: media@theGlobalAISummit.com

Or:

Mark Sutton, Hill + Knowlton Strategies
Mark-r.sutton@hkstrategies.com

Contacts

For more information contact: media@theGlobalAISummit.com

Or:

Mark Sutton, Hill + Knowlton Strategies
Mark-r.sutton@hkstrategies.com