A Prevailiont a Gartner 2020. évi jelentése a „Remek beszállító” kategóriába sorolta a biztonsági műveletek és a fenyegetettségekkel kapcsolatos hírszerzés terén

COLUMBIA, Maryland állam, USA--()--A kiberellenségek azonosítását célzó hírszerzés terén globális vezető cégnek számító Prevailion ma bejelentette, hogy a Gartner legújabb „Cool Vendors in Security Operations and Threat Intelligence” (Remek beszállítók a biztonsági műveletek és a fenyegetettségekkel kapcsolatos hírszerzés terén) című jelentésében a Gartner a „Cool Vendor” (Remek beszállító) kategóriába sorolta a Prevailiont.

A Gartner jelentése azokat a „feltörekvő beszállító cégeket” mutatja be, amelyek „szolgáltatásainak/termékeinek igénybevételét a biztonsági és kockázatkezelési vezetőknek érdemes megfontolniuk azoknak az újonnan jelentkező fenyegetéseknek az értékelésekor, amelyek ellen a biztonsági műveleti technológiák legújabb generációját szükséges bevetni.” A Gartner jelentésében a következőket írja: „Ahhoz, hogy megerősítsék védekezésüket és az üzleti kockázatok alapján rangsorolhassák a biztonságot szolgáló tevékenységükben fellelhető réseket és az azok kiküszöbölését célzó tevékenységeket, a biztonsági és kockázatkezelési vezetők olyan megoldásokat keresnek, amelyek alaposabb betekintést biztosítanak számítástechnikai környezetükbe.” A jelentésben szerepel a következő megjegyzés is: „A szervezetek azért kénytelenek kiterjedt erőfeszítéseket tenni sérülékenységük mérséklése érdekében, mert a kívülről érkező fenyegetésekre és a védekezésre használható eszközökre vonatkozó pontos információk hiányában nem tudják rangsorolni a védekezést szolgáló különféle intézkedéseket.”*

A fennálló és potenciális jövőbeli fenyegetésekre vonatkozó rálátás hiánya következtében a szervezetek számára nagy kihívást jelent a kiberbiztonság, mely problémát felismerve a Prevailion kifejezetten erre a területre összpontosította tevékenységét. A Prevailion rejtett érzékelők globális hálózatának segítségével aktívan, valós időben követ nyomon több ezer kibertámadást, ideértve az ún. „malware” programok (kártékony szoftverek) által használt kommunikációs csatornák megfigyelését is, és így a kiberellenségekről olyan egyedülálló adathalmaz van a birtokában, amelyet a vállalatok sikerrel használhatnak hálózataik védelme céljára.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Gartner a „Remek beszállítók” közé választotta cégünket, mely besorolás véleményünk szerint egyrészt a platformunk alapjául szolgáló alapvető technológiának, másrészt csapatunk kemény munkájának és elkötelezettségének köszönhető” - nyilatkozta Karim Hijazi, a Prevailion alapítója és vezérigazgatója. „A Prevailion új védekezési módok alkalmazását teszi lehetővé a fenyegetettségekre vonatkozó hírszerzés terén azáltal, hogy mélyebb betekintést biztosítunk a vállalatoknak a hálózatukat és a velük szorosan együttműködő partnereik hálózatát célba vevő, fenyegető ellenségek tevékenységébe. A támadók infrastruktúrájának feltérképezésével és felgöngyölítésével egyedülállóan értékes információkkal tudunk szolgálni a vállalatok számára a kiberbűnözők vagy az országos vagy szövetségi állami szervek által alkalmazott hackerek tevékenységéről és kiszemelt célpontjaikról. Ez lehetővé teszi a vállalati biztonsági csapatok számára a fenyegetések pontosabb rangsorolását azáltal, hogy a felderített (azaz valódi) támadásokra összpontosíthatnak ahelyett, hogy az utolsó pillanatban kapott és sokszor téves biztonsági riasztásokra vagy elnagyolt kockázatértékelésekre kéne hagyatkozniuk.”

EXKLUZÍV RÁLÁTÁS A KIBERFENYEGETETTSÉGET JELENTŐ TEVÉKENYSÉGEKRE

A Prevailion jelenleg szerte a világon mintegy 28 000 megtámadott szervezetet kísér figyelemmel, melyek közt szerepelnek tőzsdén bejegyzett nagyvállalatok és ellátói láncukba tartozó partnereik csakúgy, mint kormányzatok, egyetemek, nem kormányzati szervezetek (ún. „NGO-k”) és számos egyéb szervezet. Sok esetben előfordul, hogy a Prevailion által felderített kibertámadásokat az annak áldozatául eső szervezetek nem jelentik be vagy akár észre sem veszik.

A Prevailion birtokában lévő exkluzív hírszerzési adatok azt mutatják, hogy a Fortune magazin 500 legnagyobb vállalatot felsoroló listáján szereplő cégek 22%-a áll jelenleg támadás alatt, illetve esett áldozatául a közelmúltban kiberbűnözők vagy állami megbízásból tevékenykedő hackerek támadásának. Ezek közt szerepel a szoftvercégek 79%-a és a gyógyszergyártó vállalatok 64%-a; a közelmúltbeli kibertámadásokra vonatkozó adatok alapján az ebbe a két ágazatba tartozó szervezetek szerepelnek leggyakrabban a hackerek célpontjai közt.

A Prevailion egyedülálló kiberhírszerzési szakértelme révén képes azonosítani egy adott vállalat hálózatát érő támadásokat anélkül, hogy hozzáférne az adott hálózathoz, illetve, hogy a támadás tényét meg kéne erősítenie a megtámadott cégnek. E célból a Prevailion hírszerző csapata a kiberbűnözők hálózatait veszi célba, hogy „elfogja” a hackerek „irányító és ellenőrző” szerverei és a megtámadott szervezetek hálózatára rátelepített kártékony szoftverprogramok közti üzeneteket. A Prevailion képessége arra, hogy gyakorlatilag „lehallgassa” a bűnözőket, rendkívül részletes adatokat biztosít a Prevailion számára a szerte a világon éppen folyó hackertámadásokról, és ugyanakkor lehetővé teszi számára, hogy még a támadás bekövetkezése előtt tudomást szerezzen a támadási szándékról.

A Prevailion APEX Platformja megbízható információforrás, amely több ezer, a megtámadott szervezetek által nem bejelentett támadásról tartalmaz információkat, és folyamatosan a legfrissebb híreket képes biztosítani az új támadásokról, a fokozódó hackertevékenységekről és a vállalatok támadások utáni védelmi és helyreállítást célzó erőfeszítéseiről.

*Gartner “Cool Vendors in Security Operations and Threat Intelligence,” Mitchell Schneider, Ruggero Contu, John Watts, Craig Lawson, October 13, 2020.

A GARTNER FELELŐSSÉG ELHÁRÍTÁSÁRA VONATKOZÓ NYILATKOZATA

A Gartner nem hagyja jóvá a kutatásainkról szóló publikációkban leírt beszállítókat, termékeket vagy szolgáltatásokat, és nem tanácsolja a technológiák felhasználóinak azt, hogy csak a legmagasabb minősítést kapó vagy adott kategóriába sorolt beszállítókat válasszák partnerükként. A Gartner kutatásai alapján készült kiadványok a Gartner kutatásokat végző szervezete tagjainak véleményét tartalmazzák, melyek nem tekintendők tényekre vonatkozó állításoknak. A Gartner nem vállal garanciát (legyen az kifejezett vagy vélelmezett) e kutatásokat illetően, ideértve az azok értékesíthetőségére vagy adott célra való felhasználhatóságára vonatkozó garanciát is.

AMIT A PREVAILIONRÓL TUDNI KELL…

A Prevailion egy kiberbiztonsági fenyegetettségre vonatkozó hírszerzést, felderítést végző vállalat, amelynek tevékenysége átalakítja a vállalatok kockázatcsökkentéshez és üzleti döntéshozáshoz való hozzáállását. A legmodernebb, egyedi igények alapján végzett hírszerzés és felderítés, valamint egy ún. „zero-touch” (automatizált, távolról kezelhető) platform segítségével a Prevailion teljes képet ad az ügyfelei és azok partnerei ökoszisztémájára vonatkozó megerősített (konfirmált) behatolási/fertőzöttségi bizonyítékokról (Evidence of Compromise [EOC]). A Prevailionra vonatkozó részletesebb tájékozódás céljából kérjük, látogasson el honlapunkra: www.prevailion.com.

Michael Sias
inquiry@firm19.com