Andersen Global umacnia swoją pozycję w rejonie Karaibów, pozyskując kancelarię z St. Lucia

SAN FRANCISCO--()--W krótkim odstępie czasu od niedawnego poszerzenia swojej działalności na Karaibach organizacja Andersen Global pozyskała kancelarię działającą w miejscowości St. Lucia dzięki umowie o współpracy z Du Boulay Anthony & Co., dodatkowo zwiększając swój zasięg i kompetencje we wschodniej części regionu.

Kancelaria Du Boulay, Anthony & Co., założona przeszło 15 lat temu, dysponuje specjalistami, których szeroka wiedza i kwalifikacje pozwalają na obsługiwanie klientów indywidualnych i firm w sprawach dotyczących różnych dziedzin prawa, takich jak m.in. prawo handlowe, prawo przedsiębiorstw, przenoszenie praw własności, prawo rodzinne, nieruchomości, rozwiązywanie sporów, czy inwestycje zagraniczne.

„Znakiem rozpoznawczym naszej działalności od zawsze były i są usługi prawne najwyższej jakości świadczone przez naszych adwokatów, którzy konsekwentnie wykazują się transparentnością i odpowiednim zarządzaniem - powiedziała wspólniczka zarządzająca Michelle Anthony-Desir. - Naszym celem jest pozostanie czołową kancelarią prawną oraz koncentracja na wychodzeniu naprzeciw indywidualnym potrzebom naszych klientów. Zależy nam na rozwijaniu i utrzymywaniu solidnych relacji z klientami, a współpraca z Andersen Global pozwoli nam sprostać wyzwaniom coraz bardziej złożonego i nieustannie zmieniającego się świata biznesu”.

Mark Vorsatz, przewodniczący Andersen Global i dyrektor generalny Andersen, dodał: „St. Lucia to dla naszej organizacji kolejny kluczowy rynek. Wpisuje się on w naszą globalną strategię działalności w zakresie kompleksowej obsługi międzynarodowych klientów. Michelle i jej zespół cieszą się już świetną renomą i dysponują znakomitymi powiązaniami zawodowymi z kilkoma z naszych współpracujących kancelarii z tego regionu. Pomimo pandemii COVID-19 nasza organizacja w dalszym ciągu skupia się na rozwijaniu swojej globalnej platformy, szczególnie na Karaibach, i przewiduje w tym roku dalszy rozwój w regionie”.

Andersen Global to międzynarodowe stowarzyszenie zrzeszające odrębne pod względem prawnym, niezależne kancelarie członkowskie zatrudniające specjalistów podatkowych i prawników z całego świata. Utworzona w 2013 roku przez amerykańską firmę członkowską Andersen Tax LLC, Andersen Global skupia obecnie ponad 6 tys. specjalistów z całego świata, a dzięki swoim kancelariom członkowskim i współpracującym jest obecne w ponad 206 miejscach na świecie.

Megan Tsuei
Andersen Global